ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Etelä-Korean armeijassa käynnissä homojahti

vaeltaja2006 • 13.06.2017 08:06 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Saksalaisen Spiegel-lehden nettiversio Bento kertoo, että Etelä-Korean armeija on vuoden alusta lähtien pidättänyt 32 homoksi oletettua sotilasta. Amnesty puhuu 40-50 pidätyksestä.

Amnesty Internationalin mukana kysymyksessä on ”noitavaino”. CNN:n lähetyksessä yksi sotilas kertoi, että tutkijat nöyryyttivät häntä ja yrittivät saada hänet paljastamaaan ystäviään homopiireistä.

Homoseksuaalisuus on sallittua Etelä-Koreassa, mutta armeijassa se on kiellettyä. Armeijasta on joskus ilmaistu, että joukkoja halutaan suojata ja sen vuoksi kuri on tiukka. Samaa sukupuolta olevia sotilaiden suhteita pidetään ala-arvoisina ja rangaistavina.

Homosotilaiden jahti alkoi, kun nettiin oli ilmaantunut video, jossa kaksi sotilasta harrasti seksiä keskenään. Amnesty vaatii homojahdin lopettamista ja ”keskiaikaisten” säännnösten päivittämistä nykyaikaan.

www.bento.de

edition.cnn.com

www.amnesty.org


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Sairasta. Ja erityisen sairaaksi sen tekee että kyseessä on varusmiesarmeija, jonne ihmiset pakotetaan.

Etelä-Korea on saavuttanut kyllä taloudellista menestystä, mutta sosiaalisesti ja kulttuurillisesti se on edelleen kehitysmaa.
  ._. • 13.06.2017 10:06
Jos nyt tuon Etelä-Korean kuvion tulkitsen oikein, niin homoja yritetään saada kiinni ja rangaistuksi riippumatta siitä, onko seksuaalis-väritteistä toimintaa harrastettu taikka ei? Jos näin on, niin pakollisen asepalveluksen suhteen puhutaan todella törkeästä yksityisyyden loukkaamisesta. Jos homoja ei lainkaan haluta armeijaan, niin vähintään pitäisi taata kunniallinen mahdollisuus kotiutua tai muuten väistää ongelmat.

Suomen puolustusvoimissa seksuaalinen kanssakäyminen on kiellettyä, kuten käsittääkseni on aika pitkälti muuallakin ns. sivistyneessä maailmassa. Suomen puolustusvoimien palvelusohjesäännössä todetaan, että "kasarmialueella ja palveluksessa huomiota tai pahennusta herättävät julkiset hellyydenosoitukset ja sukupuolinen kanssakäyminen eri sukupuolta tai samaa sukupuolta olevien välillä on kiellettyä". Kiinnijäämisestä seuraavasta rangaistuksesta en osaa tietää tarkemmin, mutta luonnollisesti oletan rangaistuksen olevan yhtäläinen riippumatta siitä, onko kyse samaa taikka eri sukupuolta olevien välisestä toiminnasta.
  smo • 13.06.2017 10:28
Kaikenlainen noitavaino on ehdottomasti tuomittavaa! Ja varsinkin jos kyseessä on sotilaita, jotka nyt vain sattuvat olemaan homoja, mutta eivät kasarmilla olleessaan mitenkään eroa muista sotilaista. Silloin ei pitäisi olla kenelläkään mitään valittamista, puhumattakaan tuomitsemisesta. Lomilla kasarmilta tietty pitäisi saada tehdä mitä haluaa, erityisesti jos on siviilivaatteissa. Suomessakin taitavat sotapojut olla aina 'palveluksessa' jos käyttävät armeijan kledjuja.

Mutta tää nykymeininki?!? Onko ihan pakko kaikesta ottaa kuva tai video ja idioottimaisesti laittaa ne nettiin kaikkien pällisteltäväksi? Olisikohan tältäkin noitavainolta säästytty, jos ei näin olisi toimittu?

Jos joku ulkopuolinen oli tuo henkilö, joka kuvasi mainitun sotilaiden puuhastelun, olisi hän aikaisemmin mahdollisesti vain ilmoittanut asiasta jollekin ylemmälle ja vain ko. henkilöt olisivat saaneet rangaistuksen. Mitään yleisiä vainoja tuskin olisi tullut ja asia luultavasti ei olisi edes mennyt kovin korkealle organisaatiossa tietoon. Mutta nyt kun asia on koko kansan ihmeteltävänä netissä, pelkää koko armeija tulevansa naurunalaiseksi, jolloin helposti joku umpimielinen kenraali haluaa puhdistaa maineen ja osoittaa, ettei armeijassa homoutta suvaita. Aikaisemmin monet asiat vain annettiin olla, eikä ne ketään häirinnyt, kun niitä ei esitelty kaikelle kansalle: pois silmistä, pois mielestä.

Jos tuon videon nettiin laittoi puuhastelijat itse, niin sitten ei voi muuta toivoa kun 'äly hoi, älä jätä!'
  pekka.punavuori • 13.06.2017 12:31
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy