Etelä-Korean armeijassa käynnissä homojahti (juttukommentit)

Sairasta. Ja erityisen sairaaksi sen tekee että kyseessä on varusmiesarmeija, jonne ihmiset pakotetaan.

Etelä-Korea on saavuttanut kyllä taloudellista menestystä, mutta sosiaalisesti ja kulttuurillisesti se on edelleen kehitysmaa.
Jos nyt tuon Etelä-Korean kuvion tulkitsen oikein, niin homoja yritetään saada kiinni ja rangaistuksi riippumatta siitä, onko seksuaalis-väritteistä toimintaa harrastettu taikka ei? Jos näin on, niin pakollisen asepalveluksen suhteen puhutaan todella törkeästä yksityisyyden loukkaamisesta. Jos homoja ei lainkaan haluta armeijaan, niin vähintään pitäisi taata kunniallinen mahdollisuus kotiutua tai muuten väistää ongelmat.

Suomen puolustusvoimissa seksuaalinen kanssakäyminen on kiellettyä, kuten käsittääkseni on aika pitkälti muuallakin ns. sivistyneessä maailmassa. Suomen puolustusvoimien palvelusohjesäännössä todetaan, että "kasarmialueella ja palveluksessa huomiota tai pahennusta herättävät julkiset hellyydenosoitukset ja sukupuolinen kanssakäyminen eri sukupuolta tai samaa sukupuolta olevien välillä on kiellettyä". Kiinnijäämisestä seuraavasta rangaistuksesta en osaa tietää tarkemmin, mutta luonnollisesti oletan rangaistuksen olevan yhtäläinen riippumatta siitä, onko kyse samaa taikka eri sukupuolta olevien välisestä toiminnasta.
  • 3 / 3
  • pekka.punavuori
  • 13.6.2017 12:31
Kaikenlainen noitavaino on ehdottomasti tuomittavaa! Ja varsinkin jos kyseessä on sotilaita, jotka nyt vain sattuvat olemaan homoja, mutta eivät kasarmilla olleessaan mitenkään eroa muista sotilaista. Silloin ei pitäisi olla kenelläkään mitään valittamista, puhumattakaan tuomitsemisesta. Lomilla kasarmilta tietty pitäisi saada tehdä mitä haluaa, erityisesti jos on siviilivaatteissa. Suomessakin taitavat sotapojut olla aina 'palveluksessa' jos käyttävät armeijan kledjuja.

Mutta tää nykymeininki?!? Onko ihan pakko kaikesta ottaa kuva tai video ja idioottimaisesti laittaa ne nettiin kaikkien pällisteltäväksi? Olisikohan tältäkin noitavainolta säästytty, jos ei näin olisi toimittu?

Jos joku ulkopuolinen oli tuo henkilö, joka kuvasi mainitun sotilaiden puuhastelun, olisi hän aikaisemmin mahdollisesti vain ilmoittanut asiasta jollekin ylemmälle ja vain ko. henkilöt olisivat saaneet rangaistuksen. Mitään yleisiä vainoja tuskin olisi tullut ja asia luultavasti ei olisi edes mennyt kovin korkealle organisaatiossa tietoon. Mutta nyt kun asia on koko kansan ihmeteltävänä netissä, pelkää koko armeija tulevansa naurunalaiseksi, jolloin helposti joku umpimielinen kenraali haluaa puhdistaa maineen ja osoittaa, ettei armeijassa homoutta suvaita. Aikaisemmin monet asiat vain annettiin olla, eikä ne ketään häirinnyt, kun niitä ei esitelty kaikelle kansalle: pois silmistä, pois mielestä.

Jos tuon videon nettiin laittoi puuhastelijat itse, niin sitten ei voi muuta toivoa kun 'äly hoi, älä jätä!'