Etelä-Korean armeijassa käynnissä homojahti

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Saksalaisen Spiegel-lehden nettiversio Bento kertoo, että Etelä-Korean armeija on vuoden alusta lähtien pidättänyt 32 homoksi oletettua sotilasta. Amnesty puhuu 40-50 pidätyksestä.

Amnesty Internationalin mukana kysymyksessä on ”noitavaino”. CNN:n lähetyksessä yksi sotilas kertoi, että tutkijat nöyryyttivät häntä ja yrittivät saada hänet paljastamaaan ystäviään homopiireistä.

Homoseksuaalisuus on sallittua Etelä-Koreassa, mutta armeijassa se on kiellettyä. Armeijasta on joskus ilmaistu, että joukkoja halutaan suojata ja sen vuoksi kuri on tiukka. Samaa sukupuolta olevia sotilaiden suhteita pidetään ala-arvoisina ja rangaistavina.

Homosotilaiden jahti alkoi, kun nettiin oli ilmaantunut video, jossa kaksi sotilasta harrasti seksiä keskenään. Amnesty vaatii homojahdin lopettamista ja ”keskiaikaisten” säännnösten päivittämistä nykyaikaan.

http://www.bento.de/politik/suedkorea-armee-macht-jagd-auf-schwule-soldaten-1422492/

http://edition.cnn.com/2017/06/11/asia/south-korea-lgbt-military/index.html

https://www.amnesty.org/en/latest/news/2017/05/south-korea-soldier-convicted-in-outrageous-military-gay-witch-hunt/

3 kommenttia

Sairasta. Ja erityisen sairaaksi sen tekee että kyseessä on varusmiesarmeija, jonne ihmiset pakotetaan.

Etelä-Korea on saavuttanut kyllä taloudellista menestystä, mutta sosiaalisesti ja kulttuurillisesti se on edelleen kehitysmaa.
Jos nyt tuon Etelä-Korean kuvion tulkitsen oikein, niin homoja yritetään saada kiinni ja rangaistuksi riippumatta siitä, onko seksuaalis-väritteistä toimintaa harrastettu taikka ei? Jos näin on, niin pakollisen asepalveluksen suhteen puhutaan todella törkeästä yksityisyyden loukkaamisesta. Jos homoja ei lainkaan haluta armeijaan, niin vähintään pitäisi taata kunniallinen mahdollisuus kotiutua tai muuten väistää ongelmat.

Suomen puolustusvoimissa seksuaalinen kanssakäyminen on kiellettyä, kuten käsittääkseni on aika pitkälti muuallakin ns. sivistyneessä maailmassa. Suomen puolustusvoimien palvelusohjesäännössä todetaan, että "kasarmialueella ja palveluksessa huomiota tai pahennusta herättävät julkiset hellyydenosoitukset ja sukupuolinen kanssakäyminen eri sukupuolta tai samaa sukupuolta olevien välillä on kiellettyä". Kiinnijäämisestä seuraavasta rangaistuksesta en osaa tietää tarkemmin, mutta luonnollisesti oletan rangaistuksen olevan yhtäläinen riippumatta siitä, onko kyse samaa taikka eri sukupuolta olevien välisestä toiminnasta.