• JPHki

Seljankukkamehu

Viimeinen lomapäivä ruhtinaallisesta viiden viikon lomasta. Lomarahan vaihtaminen vapaaksi, mahdollisuus jota käytin ensimmäisen kerran tänä kesänä, salli näin pitkän loman. Olin niin ylirasittunut töistä kesäkuussa, että pitkä loma oli todella tarpeen. Mutta olen kuitenkin tyytyväinen että jaksoin rehkiä sivuprojektin parissa varsinaisten töiden lisäksi. Jos juttu saadaan julkaistua PNAS:ssa, johon se lähetettiin, se tekee hyvää cv:lleni.
Tämä kesä on meillä suurten muutosten kesä: Puoliskoni aloitti tänään uudessa työpaikassa uudella paikkakunnalla, ja jätti taakseen kymmenen vuoden pestin entisessä työssään, johon oli jo perin juurin kyllästynyt. Iso urakehityksen askel hänelle. Uusi työ tarkoittaa sitä, että puoliskoni muuttaa Helsinkiin. Minun kolmen ja puolen vuoden ekskursioni Etelä-Helsinkiin päättyy, sillä olemme vuokranneet yhteisen asunnon Kalliosta. Muutto on edessä lähiviikkoina. Haikeat jäähyväiset Ullanlinnalle...
En ole koskaan pitänyt Kalliosta enkä sen päihdepainotteisesta katukuvasta. Mutta nytpä on tilaisuus muuttaa mieleni.
Muutto tarkoittaa myös, että seitsemän vuoden etäsuhteemme päättyy. Odotan kiinnostuneena, miten arkena yhdessä asuminen sujuu. Minähän olen periaatteessa sitä mieltä, että pariskuntien ei ole mitenkään välttämätöntä asua yhdessä. Siis koskaan. Miksi ihmeessä olisi? Ja on joka tapauksessa toivottavaa, että kummallakin suhteen puoliskolla on myös oma elämänsä.
Mutta eiköhän tästä hyvä tule kuitenkin.
Elämänmuutoksemme tarkoittaa lopuksi vielä sitä, että Villa jää täysin vapaa-ajanasunnoksi. Ostettuamme Villan se sai neljänkymmenen vuoden tauon jälkeen vakituisen asukkaan - yhdeksi talveksi. Naapurinrouva iloitsi siitä, että katuvalottoman tien varrella pilkisti valo meidän ikkunastamme pimeyden keskeltä. Ehkä jätämme häntä varten jonkin valon palamaan viikoiksi...

***

Mustaseljasta on tullut yksi lempikasveistani sen jälkeen kun jokunen vuosi sitten ostin Puutarha Tahvosten taimen, joka on osoittautunut hyvin talvenkestäväksi Hämeessäkin. Kirjallisuustietojen perusteella luulin, että mustaselja olisi talvenarka. Ilmeisesti Tahvosilla on viljelyssä erityisen hyvä kanta. Mustaseljan kukkien vahva sitruunainen medentuoksu kantaa kauas puutarhassa aurinkoisena päivänä. Olen odottanut monta vuotta, että pensas olisi tarpeeksi iso, jotta raaskisin leikata siitä kukkia seljankukkamehun tekemiseen. Nyt se vuosi koitti, ja hyvää oli - kaikki kolme pulloa on juotu aikoja sitten. Seljankukkamehua muuten saa Ikeasta, kannattaa ostaa ja maistella.

1 kommentti

Kalvinter

1.8.2008 23:31

Onnea vaan elämän muutoksille ja tervetuloa tänne Kallioon! Täällä on muuten tapahtuma nimeltään Kallio kukkii, jos se sinua lohduttaa ja auttaa sopeutumaan. No, voin sanoa, että silloinkin näkee kadut päihdepainotteisina. En tiedä tottuuko siihen koskaan. Ja voihan täällä asumistakin kokeilla. Uusia muutoksia voi taas tehdä tarpeen mukaan. Harmi, että minulla ei enää ole syytä tulla Ullanlinnaan - siellä on niin kauniita ihmisiä.