• tellus

Kaipaan sinua nyt ja päätäni särkee. Puolikkaana tunnen olevani kuin kokonainen, mutta mikään ei mahdu vierelleni. Olen liian kiivas, liian malttamaton, liian pysähtynyt. Ajattelen vain sinua ja se saa minut raivostumaan. Vaikka et ole tässä olet siinä ja kummittelet minussa. Haluaisin olla hetero. Haluaisin olla kaljuuntuva keski-ikäinen insinööri, jolla on auto. Joka vastaa kontakti-ilmoituksiin internetissä toiveenaan löytää nuorempi nainen. Ja mitä minä olen verrattuna keski-ikäiseen insinööriin?

Minä olen simpukka ja insinööri on avaruusalus. Marjat. Mustikka ja herkkutatti. Niin täysin erilainen että erilaisuus jalostuu jo toiseen olomuotoon. Joten siitä syystä minä ja insinööri emme kohtaa eikä minusta koskaan tule heteroa kuten insinööristä. En ole aatehetero. En kannata mitään niistä tyypillisistä miehen ja naisen malleista joita minulle tarjotaan. Olen osa niitä mutten silti allekirjoita sopimusta. Sen sijaan välttelen kaikenlaista.

Välttelen vastuuta. Tupakointia. Hengitän mieluummin nenän kautta. Mekkoja. Tuulipukuja vaikka omistan sellaisen. Rusettiluistelua. Ostin hokkarit vaikka ne ovat niin löystyneet että niillä kaatuu. Opintolainaa. Aikuistumista. Arkisia rutiineja. Nukun pitkään aamuisin ja herään väsyneempänä kuin illalla nukkumaan mennessäni. Seksiä. Se on niin pelottavaa ja samanaikaisesti kiinnostavaa että välttelen sitä jo periaatteesta. Periaatteita välttelen. Ne tekevät ihmisen hermostuneeksi. Parisuhdetta. Siinä ei ole mitään järkeä. Pyrin ajattelemaan tunteella ja usein löydänkin itseni tuntemattoman vierestä aamuisin.