• Kolmoisritti

Törmäsin paperittomaan ihmiseen ensimmäistä kertaa elämässäni, vaikka olin itsekin tavallaan paperiton viikon parin ajan ennenkuin sain legitimationin. Olin jutellut jo aikaisemmin miehen kanssa tietämättä hänen tilanteestaan mitään. Olihan hän kertonut olevansa töissä ja sitä aina uskoo sinisilmäisenä kaiken, mitä sanotaan. Hän teki ilmaista työtä ja sitten siivoustyötä, mistä sai rahaa. Työnantaja oli valehdellut, ettei voi maksaa palkkaa, koska joutuu maksamaan verottajalle 9000 kr hänestä. Se oli tietenkin valetta. Kuvaavaa, että jengi tulee huolimatta, mitä siitä seuraa ja niistä olosuhteista mihin joutuu. Jotenkin sitä ei käsitä. Päällepäin luulin, että hän on rahakkaissa duuneissa, koska hänellä oli aina tai hyvin usein uusia vaatteita, mikä on tietenkin hämäystä-sellaista ei epäile. Muodikkaasti pukeutunut sulautuu joukkoon.

Sitten täällä on ihme juttu, että työntekijä on itse vastuussa siitä, kun jää työttömäksi, että onko työnantaja ilmoittanut työsuhteesta työttömyyskassaan ja tapahtuu sellaista, ettei työnantaja ilmoitakaan ilkeyttään, jolloin ei saa mitään työttömyyskorvausta. Nää on ihmeellistä sakkia! Jlauta yrittäjää tuetaan, kun on oikeistoenemmistöinen hallitus kaikella kummallisella tavalla, missä työntekijä ei ole mitään-täysin ilman suojaa. Koko ajan työntekijän tilannetta huononnetaan. Kaikkea saa tehdä-ja se on täällä sitä kehuttua "vapautta", kun kukaan ei tule perään kyselemään kuten yksi paska yrittäjä akka minulle kehui.

3 kommenttia

Riquman1990

5.2.2013 00:02

"Päällepäin luulin, että hän on rahakkaissa duuneissa, koska hänellä oli aina tai hyvin usein uusia vaatteita, mikä on tietenkin hämäystä-sellaista ei epäile. Muodikkaasti pukeutunut sulautuu joukkoon."

Millähän rahalla ne merkkivaatteet sit on hankittu, jos kerta työnantaja maksaa mitätöntä palkkaa? Sossu maksaa?

Kolmoisritti

6.2.2013 01:46

En tiedä. En kehtaa kysyä.

Riquman1990

6.2.2013 20:40

Niin no, oikeestaan se onkin enemmän ruotsalaisten ku toisten mamujen asia...