ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Uinnin MM-kisat: Ari-Pekka Liukkonen aloittaa urakkansa tiistaina

vaeltaja2006 • 24.07.2017 13:50 • 2 kommenttia. UUTISET: URHEILU
Uinnin MM-kisat Budapestissa ovat nyt siinä vaiheessa, että ensimmäiset suomalaisuimarit ovat jo päässeet altaaseen. Maanantaiaamun alkuerissä suomalaismenestys oli heikko. Liukkonen aloittaa tiistaiaamuna, 25. heinäkuuta 2017.

Maanantaiaamuna alkuerissä karsiutuivat Jenna Laukkanen, Matias Koski ja Mimosa Jallow. Kyseessä olivat kuitenkin näiden uimareiden ”sivumatkat”, joten ei syytä huoleen. Tiistaiaamuna 50 metrin alkuerissä on Ari-Pekka Liukkonen. Hän on maailmantilastoissa viidennnellä sijalla. Yle Areenan lähetys alkaa klo 10.25. Jos hän pääsee välieriin, lähetys alkaa Areenassa klo 18.25 ja TV2:ssa klo 19.

Kommelluksiakin kisoissa on ollut. Synkronihyppykisassa eilen yksi kilpailija putosi laudalta jo ennen hyppyään. Suoritus löytyy varmaan pian youtubesta.


Unkarin sisäpoliitiikkaa MM-kisojen siimeksessä

Uinnin MM-kisat oli alunperin tarkoitus järjestää Mexicossa, mutta maassa rahat loppuivat ja Unkari sai kisat itselleen. Ennen kisoja on paljon kirjoitettu mm. rakennustöiden budjetista. Se on kymmenkertaistunut ja oppositio epäilee, että rahat ovat valuneet hallitusta lähellä olevien bisnesmiesten taskuihin. Uimala on Tonavan rannassa ja ainakin kilpailijat ovat kehuneet rakennusta ja järjestelyjä. Altaassa on tasalattia ja se antaa kaikille samat mahdollisuudet menestyä siitä riippumatta onko pitkä- vai lyhytkoipinen. Uinti on Unkarissa yksi kansallisista lajeista ja uimala on tarpeellinen. Kansainvälinen menestys on tähän saakka ollut erinomainen. Erityisesti vesipallo on meikäläisen jääkiekon kaltainen kansallislaji. Rion kisoissa unkarilaisuimareille tuli seitsemän mitallia.

Unkarilaisten nuorten uimareiden kehitys- ja harjoitusohjelmat ovat viime vuosina nousseet julkisuuteen tehtyjen paljastusten kautta. Valmennusmenetelmät ovat olleet sadistisen kovia. Niistä kertoi suomeksi Itävallassa asuva bloggaaja Sentrooppa-Santra puoli vuotta sitten.

sentrooppasantra.wordpress.com

Ennen MM-kisoja Unkarissa oli hallituksen vetämä mainoskampanja (häväistyskampanja) miljardööri George Sorosia vastaan. Viime aikoina pääministeri ja jotkut muut ministerit ovat vuoronperään haukkuneet Sorosin (viimeksi eilen). Soros on unkarilaissyntyinen, mutta tehnyt elämäntyönsä ja rahan hankintansa Amerikassa. Hänen säätiönsä on avustanut monen maan demokratialiikkeitä. Mm. Budapestin Pride varmaan on saanut apurahoja Sorosin säätiöltä. Soros myös perusti Budapestiin amerikkalaisen yliopiston, jonka toiminnan Unkarin hallitus on nyt estänyt. Asia on menossa EU-tuomioistuimeen. Kansalaisjärjestöjen saamat ulkomaiset avustukset ovat ärsyttäneet maan hallitusta. Uuden lain mukaan järjestöt joutuvat rekisteröitymään, jos ne saavat ulkomaista rahaa yli tietyn rajan. Se muistuttaa venäläistä ”ulkomaiset agentit” -järjestelmää.

Ympäri maata on ollut Sorosin vastaisia mainostauluja, mutta nyt, juuri ennen kisoja kampanja on keskeytetty. Ilmeisesti ei haluttu näyttää maailmalle, mitä Unkarissa tapahtuu. Tätä on verrattu vuoden 1936 Berliinin olympialaisiin, jolloin keskeytettiin juutalaisvainot olympialaisten ajaksi. Myös Soros on juutalaissyntyinen.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Unkarilaisista on muuten hyvä tietää se, että vaikka puhuvatkin suomalais-ugrilaista kieltä (joskin itämerensuomalaisille kielille hyvin kaukaista sukua olevaa), niin etnisesti unkarilaiset ovat käytännössä slaaveja eli minkäänlaista etnistä yhteyttä ei ole itämerensuomalaisiin kansoihin.
  ._. • 25.07.2017 08:36
Tiistaiaamuna Liukkonen karsiutui 50 metrin rintauinnissa jo alkuerissä.
  vaeltaja2006 • 25.07.2017 11:47
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy