ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Samaa sukupuolta olevilta vietiin Bermudalla oikeus solmia avioliitto

Sami Mollgren • 08.02.2018 15:32 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Isoon-Britanniaan itsehallinnollisena alueena kuuluvalla Bermudalla kumottiin samaa sukupuolta olevilta oikeus solmia avioliitto. Paikallisen parlamentin joulukuussa tekemä päätös astui voimaan, kun kuvernööri John Rankin allekirjoitti sen.

Samaa sukupuolta olevilla on jatkossa mahdollisuus rekisteröidä parisuhteensa erillisen instituution puitteissa. Jo solmitut avioliitot samaa sukupuolta olevien välillä jäävät voimaan.

Britannian merentakaisiin alueisiin kuuluvalla Bermudalla asuu noin 70 000 ihmistä, mutta siellä vierailee vuosittain yli 600 000 turistia, pääasiassa USA:sta ja Kanadasta. Turismi on merkittävä osa Bermudan taloutta. Turismin on arvioitu kärsivän nyt tehdyn päätöksen vuoksi.

Vuonna 2016 Bermudalla äänestettiin samaa sukupuolta olevien avioliitoista. Äänestäneistä suurin osa ilmoitti vastustavansa niitä, mutta äänestysprosentti jäi alle 50:n, joten tulos hylättiin.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Eikös ulkoministerimme Timo Soini voisi kiepata tuolla Bermudalla nyt, kertomassa Suomen hyvästä avioliittolaista ja puolustamassa homorakkautta, samalla kun Soini on käymässä valtion varoilla Usa:ssa rukoiluaamiaisella, harrastamassa työajalla uskontoa.
  human • 09.02.2018 12:59
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy