Samaa sukupuolta olevilta vietiin Bermudalla oikeus solmia avioliitto

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Isoon-Britanniaan itsehallinnollisena alueena kuuluvalla Bermudalla kumottiin samaa sukupuolta olevilta oikeus solmia avioliitto. Paikallisen parlamentin joulukuussa tekemä päätös astui voimaan, kun kuvernööri John Rankin allekirjoitti sen.

Samaa sukupuolta olevilla on jatkossa mahdollisuus rekisteröidä parisuhteensa erillisen instituution puitteissa. Jo solmitut avioliitot samaa sukupuolta olevien välillä jäävät voimaan.

Britannian merentakaisiin alueisiin kuuluvalla Bermudalla asuu noin 70 000 ihmistä, mutta siellä vierailee vuosittain yli 600 000 turistia, pääasiassa USA:sta ja Kanadasta. Turismi on merkittävä osa Bermudan taloutta. Turismin on arvioitu kärsivän nyt tehdyn päätöksen vuoksi.

Vuonna 2016 Bermudalla äänestettiin samaa sukupuolta olevien avioliitoista. Äänestäneistä suurin osa ilmoitti vastustavansa niitä, mutta äänestysprosentti jäi alle 50:n, joten tulos hylättiin.

Bermudasta tulossa ensimmäinen tasa-arvoisen avioliittolain kumoava maa

1 kommenttia

Eikös ulkoministerimme Timo Soini voisi kiepata tuolla Bermudalla nyt, kertomassa Suomen hyvästä avioliittolaista ja puolustamassa homorakkautta, samalla kun Soini on käymässä valtion varoilla Usa:ssa rukoiluaamiaisella, harrastamassa työajalla uskontoa.