ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Poikien ihastumisesta kertovasta In a Heartbeat -animaatiosta tuli Youtube-hitti

Sami Mollgren • 10.08.2017 09:29 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • ULKOMAAT
Lyhytanimaatioelokuva In a Heartbeat on saanut Youtubessa runsaassa viikossa yli 23 miljoonaa katselukertaa.

Animaation on tehnyt tietokoneanimoinnin päättötyöksi floridalaisen taidekoulun opiskelijat Esteban Bravo, 24 ja Beth David, 21.

Neliminuuttisen animaation pääosassa nähdään kaksi koulupoikaa. Tarinassa Sherwin kokee ensi-ihastumisen, ja kohteena on koulun suosituin poika Jonathan. Sherwinin pelkää tunteidensa ilmaisemista, mutta hänen sydämensä on toista mieltä. Sydän hyppää pois paikaltaan ja lähtee tavoittelemaan ihastusta - ja tämä johtaa kaikenlaisiin tilanteisiin.

Moni tunnettu henkilö on huomioinut lyhytelokuvan sosiaalisen median sivuillaan, kuten esimerkiksi Ellen DeGeneres, J. A. Bayona ja Ashton Kuthcer. Myös media on ollut kiinnostunut tarinasta.

New York Timesin haastattelussa David arvelee suosion taustalla olevan yleisön toiveita siitä, että seksuaalivähemmistöihin kuuluvia nähdään myönteisessä valossa.

Alkuaan tarinan päähenkilöinä oli tarkoitus olla tyttö ja poika, mutta tekijät kertovat hahmojen samansukupuolisuuden olevan heille henkilökohtaisempaa. The Guardianin haastattelussa he sanovat, että olisivat itse halunneet nähdä sellaisen tarinan lapsina. Mexico Citystä kotoisin oleva Bravo kertoo itse olevansa homo, ja David puolestaan toteaa epämäärisemmin kuuluvansa homoyhteisöön.In a Heartbeat -lyhytelokuvan saaman huomion myötä on noussut esiin se, että hlbti-vähemmistöihin liittyvä moninaisuus ei ole kovin vahvasti esillä lastenelokuvissa ja suurelle yleisölle suunnatuissa animaatioissa tai muissakaan elokuvissa, tarinan keskipisteenä tuskin koskaan.

Vasta hiljan suuremmat filmistudiot ovat varovaisesti tuoneet hlbti-aihepiiriä mukaan tuotantoihinsa. Keväällä Disneyn julkaisemassa Kaunotar ja hirviö -elokuvassa Gastonin kumppani LeFou oli kuvattu homoksi, mutta vähän hölmönä.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy