Poikien ihastumisesta kertovasta In a Heartbeat -animaatiosta tuli Youtube-hitti

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
In a Heartbeat -lyhytanimaation Sherwin ja Jonathan (kuvakaappaus Youtube-videosta)

Lyhytanimaatioelokuva In a Heartbeat on saanut Youtubessa runsaassa viikossa yli 23 miljoonaa katselukertaa.

Animaation on tehnyt tietokoneanimoinnin päättötyöksi floridalaisen taidekoulun opiskelijat Esteban Bravo, 24 ja Beth David, 21.

Neliminuuttisen animaation pääosassa nähdään kaksi koulupoikaa. Tarinassa Sherwin kokee ensi-ihastumisen, ja kohteena on koulun suosituin poika Jonathan. Sherwinin pelkää tunteidensa ilmaisemista, mutta hänen sydämensä on toista mieltä. Sydän hyppää pois paikaltaan ja lähtee tavoittelemaan ihastusta - ja tämä johtaa kaikenlaisiin tilanteisiin.

Moni tunnettu henkilö on huomioinut lyhytelokuvan sosiaalisen median sivuillaan, kuten esimerkiksi Ellen DeGeneres, J. A. Bayona ja Ashton Kuthcer. Myös media on ollut kiinnostunut tarinasta.

New York Timesin haastattelussa David arvelee suosion taustalla olevan yleisön toiveita siitä, että seksuaalivähemmistöihin kuuluvia nähdään myönteisessä valossa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Alkuaan tarinan päähenkilöinä oli tarkoitus olla tyttö ja poika, mutta tekijät kertovat hahmojen samansukupuolisuuden olevan heille henkilökohtaisempaa. The Guardianin haastattelussa he sanovat, että olisivat itse halunneet nähdä sellaisen tarinan lapsina. Mexico Citystä kotoisin oleva Bravo kertoo itse olevansa homo, ja David puolestaan toteaa epämäärisemmin kuuluvansa homoyhteisöön.

In a Heartbeat -lyhytelokuvan saaman huomion myötä on noussut esiin se, että hlbti-vähemmistöihin liittyvä moninaisuus ei ole kovin vahvasti esillä lastenelokuvissa ja suurelle yleisölle suunnatuissa animaatioissa tai muissakaan elokuvissa, tarinan keskipisteenä tuskin koskaan.

Vasta hiljan suuremmat filmistudiot ovat varovaisesti tuoneet hlbti-aihepiiriä mukaan tuotantoihinsa. Keväällä Disneyn julkaisemassa Kaunotar ja hirviö -elokuvassa Gastonin kumppani LeFou oli kuvattu homoksi, mutta vähän hölmönä.

In a Heartbeat Instagramissa
The Guardian: In a Heartbeat: the story behind the animated gay love short that´s gone viral
NY Times: YouTube Falls Hard for ´In a Heartbeat,´ a Boy-Meets-Boy Story

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!