ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Olympiamitalisti Gus Kenworthy kertoo tunnoistaan kaksi vuotta kaapistatulonsa jälkeen

Sami Mollgren • 04.02.2018 14:40 UUTISET: URHEILU • ULKOMAAT

Gus Kenworthy (kuva: Sean M. Haffey / AFP / Lehtikuva)
Syksyllä 2015 kaapista tullut yhdysvaltalainen freestylehiihtäjä Gus Kenworthy kertoo The Washington Post -julkaisuussa tuntojaan valmistautuessaan tuleviin talviolympialaisiin, joihin hän osallistuu avoimesti homona urheilijana. Kun hän saavutti hopeaa slopestylestä vuoden 2014 talviolympialaisissa Sotšissa, hän oli vielä kaapissa.

Nyt 26-vuotias Kenworthy kertoo olevansa tyytyväinen ratkaisuunsa kertoa avoimesti itsestään. Hänen mukaansa asiaan liittyvän henkisen painolastin poistuminen on vaikuttanut myönteisesti urheilusuorituksiin. Hän kertoo joutuneensa välttelemään asioita, eikä hän voinut enää olla oma itsensä; toisaalta asian tuominen esiin pelotti ja toisaalta sen piilottelu tuntui vaikealta.

Lopulta hän kertoi homoseksuaalisuudestaan ESPN:n haastattelussa syksyllä 2015. Kun jutun julkaisupäivä - 22. lokakuuta 2015 - lähestyi, kasvoi jännitys, eikä edeltävänä iltana uni ollut tulla.

- Pelkäsin menettäväni ystäväni, kannattajani, yhteistyökumppanini, kaiken. Muistan, kun julkaisin kirjoittamaani tekstiä ja liitin siihen linkkiä ESPN:n juttuun. Sormeni vapisivat. Olin peloissani. Sitten tuli helpotus. Kaikki paino lähti hartioiltani, kertoo Kenworthy.

Kenworthyn pelot eivät toteutuneet, vaan palaute olikin myönteistä.

- Itkin, koska tunsin saavani osakseni niin paljon rakkautta.

Seksuaalivähemmistöihin kuuluvat urheilijat nähdään usein varsinkin itseään vielä etsiville nuorille tärkeinä esikuvina; he laajentavat kuvaa seksuaalivähemmistöistä. Erityisesti urheilun huipulla kaapista tulleita on niin harvassa, että avoimesti homoseksuaalisuudestaan kertoneet ovat usein esillä juuri tämän asian vuoksi.

- Olen nyt “se homo hiihtäjä”, ja hyvä niin. Tiesin sen tulevan roolikseni, toteaa Kenworthy.

Kenworthy ei kuitenkaan pelkää tämän leimansa jättävän varjoonsa saavutuksiaan urheilu-urallaan. Hän toteaa kaapista tulon

- Sittenkin kun olet “se homo tyyppi”, niin voittaessasi kilpailuja voitat yhä kilpailuja, toteaa Kenworthy.

Järjestyksessään 23. talviolympialaiset järjestetään Etelä-Korean Pyeongchangissa 9.-25. helmikuuta. Muita seksuaalisesta suuntautuneisuudestaan avoimesti kertoneita seksuaalivähemmistöön kuuluvia urheilijoita vuoden 2018 talviolympialaisissa ovat ainakin taitoluistelijat Adam Rippon (USA) ja Eric Radford (Kanada) sekä alankomaalaiset pikaluistelija Ireen Wüst ja lumilautailija Cheryl Maas, pikaluistelija Brittany Bowe (USA) sekä mäkihyppääjä Daniela Iraschko-Stolz (Itävalta), lumilautailijat Belle Brockhoff (Australia) ja Šárka Pancochová (Tšekki) sekä murtomaahiihtäjä Barbara Jezeršek (Australia).


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy