ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Oikeusistuin Keniassa kielsi homoseksin harjoittamisen selvittämisen anaalitutkimuksella

Sami Mollgren • 06.04.2018 14:10 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Vetoomustuomioistuin Keniassa kielsi maaliskuun lopulla pakotetun anaalitutkimuksen käyttämisen sen selvittämiseen, onko homoksi epäilty mies syyllistynyt laittomaan seksuaaliseen suhteeseen.

Keniassa homoseksuaaliset suhteet on useimpien Afrikan maiden tapaan määritelty rangaistaviksi. Keniassa homoseksuaalisesta suhteesta kiinni jäänyttä voidaan rangaista 14 vuoden vankeustuomiolla. Homoseksuaalien kohtaama syrjintä ja väkivalta on yleistä.

Paikallinen seksuaalivähemmistöjen oikeuksista huolehtiva järjestö NGLHRC vei oikeuteen tapauksen, jossa kaksi miestä pidätettiin vuonna 2015 epäiltynä seksin harjoittamisesta. Miesten mukaan viranomaiset pakottivat heidät sairaalahenkilökunnan tekemään anaalitutkimukseen. Miesten oli myös suostuttava hiv-testiin. Järjestö katsoi miesten perustuslaillisia oikeuksia loukatun.

Vuonna 2016 oikeusistuin katsoi tutkimusten olleen perustuslain mukaisia, mutta nyt tehty päätös kumosi aiemman päätöksen.

Vetoomustuomioistuimen päätös otettiin NGLHRC:ssa tyytyväisyydellä vastaan, ja sitä kuvataan käänteentekeväksi seksuaalivähemmistöjen kuuluvien kannalta.

Human Rights Watch kertoo, että Kenian lisäksi pakotettuja anaalitutkimuksia käytetään homoseksuaalisten suhteiden selvittämiseen Egyptissä, Kamerunissa, Libanonissa, Tunisiassa, Turkmenistanissa, Ugandassa ja Zambiassa.

Tutkijat ja lääkärit katsovat yleisesti, että tällaisten tutkimusten todistusvoima on kyseenalainen.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy