ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Nyrkkeilyn MM-mitalisti kertoo Ylelle seksuaalisen suuntautuneisuutensa vuoksi kohtaamastaan syrjinnästä

Sami Mollgren • 07.11.2017 09:28 UUTISET: URHEILU • KOTIMAA

Elina Gustafsson (kuva: Mika Kanerva / Lehtikuva)
MM-pronssia voittanut nyrkkeilijä Elina Gustafsson kertoo Ylelle hänelle sanotun suoraan, ettei hän voi olla julkisesti lesbo, jos mielii urheilu-uralle.

Gustafsson kertoo kokevansa, etteivät kaikki hänen lähipiirissä hyväksyneet lesboutta. Hänelle kerrottiin, että sponsorit lähtisivät, jos hän olisi avoin seksuaalisesta suuntautuneisuudestaan.

- Menin aivan shokkiin, kun minulle sanottiin, etten saa olla sellainen kuin olen. Miten pystyisin harjoittelemaan täysillä, jos en saa olla oma itseni siellä, missä vietän eniten aikaa päivässä, hän kertoo Ylelle.

Aivan lähimmiltä ihmisiltä, kuten äidiltään hän sai kuitenkin tukea.

Lopulta Gustafsson muutti ahdistavaksi paikaksi kokemastaan Porista Tampereelle, jossa oli paremmat olosuteet ja mahdollisuudet harjoitella.

Roolimallit tärkeitä

Vuoden 2015 Miss Gay Finland -kisassa perintöprinsessaksi kruunattu Gustafsson puhuu nyt omana itsenään olemisen ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien roolimallien tärkeydestä. Hän pitää tärkeänä, että myös urheilun piirissä on avoimesti monenlaisia ihmisiä.

- Urheilumaailmassa on tosi vähän roolimalleja ja esimerkkejä seksuaalivähemmistöille. Haluan olla ylpeästi yksi niistä. Olisin itsekin niitä kaivannut nuorempana, Gustafsson sanoo Ylelle.

Hän katsoo maailman kaipaavan sellaisia ihmisiä, jotka uskaltavat tuoda asioita esille ja seistä ylpeänä selkä suorana juuri sellaisena kuin he ovat. Lisäksi hän muistuttaa, ettei mikään tule elämässä ilmaiseksi, mutta ne voi saavuttaa tekemällä kovasti työtä unelmiensa ja tavoitteidensa eteen.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy