ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Liettua antoi turvapaikan kahdelle Tšetšenian homovainoja paenneelle miehelle

Sami Mollgren • 18.05.2017 12:50 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Kaksi Tšetšenian homovainoja paennutta miestä on saanut turvapaikan Liettuasta. Liettuan ulkoministeri Linas Linkevičius vahvisti hallituksen myöntäneen turvapaikan heille.

Linkevičiusin mukaan Liettua on yksi ensimmäisistä EU-maista, jotka ovat antaneet turvapaikan homovainoa paenneille tšetšeenimiehille. Hän kehotti muitakin EU-maita toimimaan samoin. Linkevičius sanoi myös maan ottaneen asian esille EU:n elimissä ja Euroopan neuvostossa. Hän lupasi Liettuan olevan käytettävissä asiaan liittyvässä koordinoinnissa.

Homomiesten ahdinko tuli julkisuuteen, kun Novaja Gazeta -lehti huhtikuun alussa kertoi, että homoiksi epäiltyjä on pidätetty, viety pidästyskeskuksiin ja pahoinpidelty kuulustelujen yhteydessä Tšetšeniassa. Suomalaisjärjestö Seta on kuvannut tapahtumia yhdeksi lähihistoriamme raaimmista homovainoista.

Tšetšenian ja Venäjän viranomaiset ovat johdonmukaisesti kieltäneet tapahtumat eivätkä ole puuttuneet tilanteeseen. Paikalliset viranomaiset ovat myös paljastaneet asenteensa kerrottuaan medialle, ettei homojen murhia edes tutkittaisi. Venäjältä on myös esitetty syytöksiä, että länsimaat käyttäisivät Tšetšenia-aihetta Venäjän vastaisessa kampanjoinnissaan propaganda-aseena.

Kansainvälisen painostuksen myötä Venäjän presidentti antoi kuitenkin toukokuun alkupuolella lupauksia siitä, että Tšetšenian tilanne otetaan tutkittavaksi.

Erilaisista lähteistä saatujen tietojen mukaan kymmeniä Tšetšeniasta vainoa paenneita on Venäjällä, lähinnä suurissa kaupungeissa. Joitakin tiedetään paenneen Venäjältä ilman tarvittavia maastapoistumisasiakirjoja.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Liettuhan on taannoin viimeinen puolustuslinnake, eli viimeisin maa joka pakko-kristillistettiin. Se piti taannoin pintansa Suomea pidempään, saksalaisia ja slaavilaisia ristiretkihyökkäysjoukkoja vastaan.

Nyt se on sitten eturintamassa avittamassa ihmisiä, joita uskomuksellisilla sodoma-uskomuksilla vainotaan ja tuomitaan ja jopa surmataan.

Hienoa Liettua, ennen ja nyttemminkin!

Joskin muutama vuosi sitten Liettuan kristityt onnistuivat pahanteossaan ja saivat lisättyä Liettuan perustuslakiin luonnottomuuden että avioliitto kuuluu vain naismiespareille.

ilga-europe.org

Kommenttia muokattu: 19.05.2017 klo 13:23
  human • 19.05.2017 13:22
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy