Liettua antoi turvapaikan kahdelle Tšetšenian homovainoja paenneelle miehelle

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Kaksi Tšetšenian homovainoja paennutta miestä on saanut turvapaikan Liettuasta. Liettuan ulkoministeri Linas Linkevičius vahvisti hallituksen myöntäneen turvapaikan heille.

Linkevičiusin mukaan Liettua on yksi ensimmäisistä EU-maista, jotka ovat antaneet turvapaikan homovainoa paenneille tšetšeenimiehille. Hän kehotti muitakin EU-maita toimimaan samoin. Linkevičius sanoi myös maan ottaneen asian esille EU:n elimissä ja Euroopan neuvostossa. Hän lupasi Liettuan olevan käytettävissä asiaan liittyvässä koordinoinnissa.

Homomiesten ahdinko tuli julkisuuteen, kun Novaja Gazeta -lehti huhtikuun alussa kertoi, että homoiksi epäiltyjä on pidätetty, viety pidästyskeskuksiin ja pahoinpidelty kuulustelujen yhteydessä Tšetšeniassa. Suomalaisjärjestö Seta on kuvannut tapahtumia yhdeksi lähihistoriamme raaimmista homovainoista.

Tšetšenian ja Venäjän viranomaiset ovat johdonmukaisesti kieltäneet tapahtumat eivätkä ole puuttuneet tilanteeseen. Paikalliset viranomaiset ovat myös paljastaneet asenteensa kerrottuaan medialle, ettei homojen murhia edes tutkittaisi. Venäjältä on myös esitetty syytöksiä, että länsimaat käyttäisivät Tšetšenia-aihetta Venäjän vastaisessa kampanjoinnissaan propaganda-aseena.

Kansainvälisen painostuksen myötä Venäjän presidentti antoi kuitenkin toukokuun alkupuolella lupauksia siitä, että Tšetšenian tilanne otetaan tutkittavaksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Erilaisista lähteistä saatujen tietojen mukaan kymmeniä Tšetšeniasta vainoa paenneita on Venäjällä, lähinnä suurissa kaupungeissa. Joitakin tiedetään paenneen Venäjältä ilman tarvittavia maastapoistumisasiakirjoja.

PinkNews: Lithuania grants asylum to two gay and bi Chechens fleeing ´gay genocide´
GayStarNews: Lithuania first country to grant asylum to gay men escaping Chechnya
Interfax: Литва предоставила убежище двум геям и

1 kommenttia

Liettuhan on taannoin viimeinen puolustuslinnake, eli viimeisin maa joka pakko-kristillistettiin. Se piti taannoin pintansa Suomea pidempään, saksalaisia ja slaavilaisia ristiretkihyökkäysjoukkoja vastaan.

Nyt se on sitten eturintamassa avittamassa ihmisiä, joita uskomuksellisilla sodoma-uskomuksilla vainotaan ja tuomitaan ja jopa surmataan.

Hienoa Liettua, ennen ja nyttemminkin!

Joskin muutama vuosi sitten Liettuan kristityt onnistuivat pahanteossaan ja saivat lisättyä Liettuan perustuslakiin luonnottomuuden että avioliitto kuuluu vain naismiespareille.

http://ilga-europe.org/sites/default/files/2017/lithuania.pdf

Kommenttia muokattu: 19.05.2017 klo 13:23