ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Lännen Media: Ei päätöstä samaa sukupuolta olevien vihkimiskysymyksestä ainakaan ennen kevättä

Sami Mollgren • 30.10.2017 17:45 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Turun tuomiokirkko
Syksyn 2017 kirkolliskokous ei päätä samaa sukupuolta olevien parien vihkimisestä, sillä asiaa koskevan aloitteen käsittely on kesken. Nelipäiväinen kirkolliskokouksen syysistunto alkaa Turussa maanantaina 6. marraskuuta.

Lännen Media kertoo, että mietintö asiasta on tulossa mahdollisesti keväällä, mahdollisesti ei vielä silloinkaan. Parhaillaan aloitetta käsitellään kirkolliskokouksen valiokunnissa. Parhaillaan perustevaliokunta odottaa lausuntoa yleisvaliokunnalta.

Kirkolliskokouksen pääsihteeri Katri Kuuskoski kertoo Lännen Medialle, että vielä ei tiedetä, riittääkö asiasta äänestettäessä määräenemmistö vai tarvitaanko kolmen neljäsosan enemmistö.

Lokakuun alkupuolella piispainkokous esitti, että professori emerita Eila Helanderin tekemää selvitystä käytetään kirkolliskokouksen jatkotyön apuna avioliittokysymyksessä. Helander esittää avioliittolain kanssa sopusoinnussa olevaa kompromissia, jossa kirkon avioliittokäsitystä ei muutettaisi, mutta papeille sallittaisiin vihkimiskysymyksessä omantunnonvapaus. Piispainkokous myös katsoo Helanderin selvityksen tavoin, että kirkon pitäisi säilyttää vihkioikeutensa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"vielä ei tiedetä, riittääkö asiasta äänestettäessä määräenemmistö vai tarvitaanko kolmen neljäsosan enemmistö" hohhoijaa, eduskunnan tasa-arv. avioliittopäätöksestä on jo kulunut lähes 3v ja nyt ollaan jo tässä vaiheessa :-)
   (ei rekisteröitynyt) • 31.10.2017 11:48
Kun konteksti näissä uskonkysymyksissä on "ikuisuus", niin vuosikymmenkin on kuin silmänräpäys... :)
  smo • 31.10.2017 12:12
Heh, tuo mielikuvituksen tuottama ikuisuus lienee todellisuudessa n. 208 vuotta. Tämä on aika, jonka Suomen ev. lut. kirkko on ollut olemassa itsenäisenä. Se on perin lyhyt aika verrattuna vaikkapa ihmiskunnassa esiintyvän homoseksuaalisuuden olemassaoloon (=n. 150 000 vuotta).
  Yesman • 01.11.2017 18:27
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy