Lännen Media: Ei päätöstä samaa sukupuolta olevien vihkimiskysymyksestä ainakaan ennen kevättä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 3
Turun tuomiokirkko

Syksyn 2017 kirkolliskokous ei päätä samaa sukupuolta olevien parien vihkimisestä, sillä asiaa koskevan aloitteen käsittely on kesken. Nelipäiväinen kirkolliskokouksen syysistunto alkaa Turussa maanantaina 6. marraskuuta.

Lännen Media kertoo, että mietintö asiasta on tulossa mahdollisesti keväällä, mahdollisesti ei vielä silloinkaan. Parhaillaan aloitetta käsitellään kirkolliskokouksen valiokunnissa. Parhaillaan perustevaliokunta odottaa lausuntoa yleisvaliokunnalta.

Kirkolliskokouksen pääsihteeri Katri Kuuskoski kertoo Lännen Medialle, että vielä ei tiedetä, riittääkö asiasta äänestettäessä määräenemmistö vai tarvitaanko kolmen neljäsosan enemmistö.

Lokakuun alkupuolella piispainkokous esitti, että professori emerita Eila Helanderin tekemää selvitystä käytetään kirkolliskokouksen jatkotyön apuna avioliittokysymyksessä. Helander esittää avioliittolain kanssa sopusoinnussa olevaa kompromissia, jossa kirkon avioliittokäsitystä ei muutettaisi, mutta papeille sallittaisiin vihkimiskysymyksessä omantunnonvapaus. Piispainkokous myös katsoo Helanderin selvityksen tavoin, että kirkon pitäisi säilyttää vihkioikeutensa.

Kaleva: Päätös homoparien vihkimisestä viivästyy ainakin kevääseen - Kirkolliskokoukseen ei mietintöä

3 kommenttia

  • 1 / 3
  • Anonyymi
  • 31.10.2017, 11.48
"vielä ei tiedetä, riittääkö asiasta äänestettäessä määräenemmistö vai tarvitaanko kolmen neljäsosan enemmistö" hohhoijaa, eduskunnan tasa-arv. avioliittopäätöksestä on jo kulunut lähes 3v ja nyt ollaan jo tässä vaiheessa :-)
Kun konteksti näissä uskonkysymyksissä on "ikuisuus", niin vuosikymmenkin on kuin silmänräpäys... :)