ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

”Kapinapappi” Kai Sadinmaa vihki homoparin – tänään tuomiokapitulista tulee tuomio

vaeltaja2006 • 13.09.2017 10:09 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Tuomiokapituli on Vanhan kirkon puiston kulmassa Bulevardilla.
Maaliskuussa Kai Sadinmaa vihki kaksi homoparia ja siunasi kolme paria. Hänestä tehtiin kantelu Tuomiokapituliin. Hän julkaisi kesällä pamfletin ”Ilmestyskirja”. Nyt on tuomion päivä, syyskuun 13. Sadinmaa odottelee tuomiota kadulla jalkapuussa.


Kai Sadinmaa sanoo, että hän itse pitää tärkeänä tehdä sellaisia asioita, joita pidetään ”kapinallisina”. Sellainen on keskeistä kristinuskossa. Hänen esikuvanaan on Jeesus, joka toteutti erittäin syvää ihmisyyttä.
(Perttu Häkkisen radio-ohjelma Areenassa areena.yle.fi ).


Pamflettikirjassaan Sadinmaa kuvaa nykyistä evankelis-luterilaista kirkkoa: se siunaa eliitin väkivaltaa, rauhoittaa kansaa järjestämällä arvokeskusteluja ja hiljaisia hetkiä, hartaushetkiä ja messuja. Kirkko kosiskelee ihmisiä jäsenkadon paineessa. Näin erityisesti Helsingissä, jossa on eräällä tavalla kirkon etujoukkoa. Oppia ”tuunataan” ihmisille sopivaan muotoon. Täällä meillä on jonkinlaista ”happening-teologiaa”. Kuitenkaan ei haasteta vallitsevia valtatrendejä.

Kirkossa valta on kasattu kirkon yläportaalle: piispoille ja papeille, jotka ovat ikuisuusviroissa. Tänään he toimivat Sadinmaan tapauksessa tuomareina ”väärin toimineelle” papille. Sadinmaan mukaan nyt hän on rikkonut pyhää järjestystä. On kysymys arvovallasta ja muut piispat painostavat Helsingin piispaa rankaisemaan Sadinmaata. Sadinmaa arvelee, että häntä rangaistaan ja rangaistus tulee muustakin kuin avioliittoasiasta. On vihjailtu harhaopista.

Helsingin hiippakunnan Tuomiokapituli sijaitsee Bulevardi 16:n viidennessä kerroksessa. Tuomiokapituli valvoo seurakuntien toimintaa ja hallintoa. Helsingin Sanomat kävi jo eilen kuvaamassa Sadinmaan jalkapuussa. Kadulle tuodaan 2,5 metriä pitkä jalkapuu kolmelle hengelle: Sadinmaalle ja hänen vihkimälleen homoparille. Se on mielenilmaus, joka varmaan herättää mediahuomiota. Jalkapuu saatiin lainaksi Hämeenlinnasta. Piispa Irja Askola ei vielä ehtinyt eläkkeelle.

Rangaistus samaa sukupuolta olevien vihkimisestä voi olla varoitus, määräaikainen erottaminen tai pappisviran menettäminen. Varoitus on todennäköisin rangaistus.

Sadinmaa ja homopari kytkevät itsensä jalkapuuhun puoli kahdeltatoista.Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy