”Kapinapappi” Kai Sadinmaa vihki homoparin – tänään tuomiokapitulista tulee tuomio

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
Tuomiokapituli on Vanhan kirkon puiston kulmassa Bulevardilla.

Maaliskuussa Kai Sadinmaa vihki kaksi homoparia ja siunasi kolme paria. Hänestä tehtiin kantelu Tuomiokapituliin. Hän julkaisi kesällä pamfletin ”Ilmestyskirja”. Nyt on tuomion päivä, syyskuun 13. Sadinmaa odottelee tuomiota kadulla jalkapuussa.


Kai Sadinmaa sanoo, että hän itse pitää tärkeänä tehdä sellaisia asioita, joita pidetään ”kapinallisina”. Sellainen on keskeistä kristinuskossa. Hänen esikuvanaan on Jeesus, joka toteutti erittäin syvää ihmisyyttä.
(Perttu Häkkisen radio-ohjelma Areenassa https://areena.yle.fi/1-4213359 ).


Pamflettikirjassaan Sadinmaa kuvaa nykyistä evankelis-luterilaista kirkkoa: se siunaa eliitin väkivaltaa, rauhoittaa kansaa järjestämällä arvokeskusteluja ja hiljaisia hetkiä, hartaushetkiä ja messuja. Kirkko kosiskelee ihmisiä jäsenkadon paineessa. Näin erityisesti Helsingissä, jossa on eräällä tavalla kirkon etujoukkoa. Oppia ”tuunataan” ihmisille sopivaan muotoon. Täällä meillä on jonkinlaista ”happening-teologiaa”. Kuitenkaan ei haasteta vallitsevia valtatrendejä.

Kirkossa valta on kasattu kirkon yläportaalle: piispoille ja papeille, jotka ovat ikuisuusviroissa. Tänään he toimivat Sadinmaan tapauksessa tuomareina ”väärin toimineelle” papille. Sadinmaan mukaan nyt hän on rikkonut pyhää järjestystä. On kysymys arvovallasta ja muut piispat painostavat Helsingin piispaa rankaisemaan Sadinmaata. Sadinmaa arvelee, että häntä rangaistaan ja rangaistus tulee muustakin kuin avioliittoasiasta. On vihjailtu harhaopista.

Helsingin hiippakunnan Tuomiokapituli sijaitsee Bulevardi 16:n viidennessä kerroksessa. Tuomiokapituli valvoo seurakuntien toimintaa ja hallintoa. Helsingin Sanomat kävi jo eilen kuvaamassa Sadinmaan jalkapuussa. Kadulle tuodaan 2,5 metriä pitkä jalkapuu kolmelle hengelle: Sadinmaalle ja hänen vihkimälleen homoparille. Se on mielenilmaus, joka varmaan herättää mediahuomiota. Jalkapuu saatiin lainaksi Hämeenlinnasta. Piispa Irja Askola ei vielä ehtinyt eläkkeelle.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Rangaistus samaa sukupuolta olevien vihkimisestä voi olla varoitus, määräaikainen erottaminen tai pappisviran menettäminen. Varoitus on todennäköisin rangaistus.

Sadinmaa ja homopari kytkevät itsensä jalkapuuhun puoli kahdeltatoista.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!