ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

HS: Kari Lempinen eli Walter de Camp on kuollut

Sami Mollgren • 17.04.2017 08:40 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Kari Lempinen Lumoavat lehmät -kirjansa julkistamistilaisuudessa Helsingissä 8. helmikuuta (kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva)
Kirjailija, toimittaja ja helsinkiläisen citykulttuurin asiantuntija Kari Lempinen eli nimimerkki Walter de Camp on kuollut. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat, jolle asian vahvisti Lempisen tytär.

Lempinen kuoli lauantaina sairauskohtaukseen 70-vuotiaana.

Helsingin Sanomat kuvaa Lempistä 1980-luvulla Helsingissä heränneen citykulttuurin näkyväksi hahmoksi.

Lempisen kirjallisessa tuotannossa merkittäviä teemoja ovat olleet populaarikulttuuri, muoti, julkisuuden henkilöt ja yöelämä. Hän esitteli useita kertoja myös Helsingin sateenkaaren väristä yöelämää ns. suurelle yleisölle. Erityisesti City-lehden Sisäpiiri-palstalla hän käsitteli runsaasti myös muita hlbti-vähemmistöihin liittyviä aiheita asiallisesti, mutta omintakeiseen, humoristiseen tyyliinsä. Sisäpiiri-palstan kommenteissa Walter de Campin viimeiseksi jääneet päivitykset ovat hänen kuolinpäivältään, lauantailta.

- Walter de Camp on kaikkien kaupunkitieteiden kunniatohtori. Hän on julkaissut Cityssä valtakunnan suosituinta Sisäpiiri-kysymysvastauspalstaa vuodesta 1998, on kuulunut City-lehden Sisäpiiri-palstan kuvaus Walter de Campista.

Vuonna 2015 Lempinen julkaisi kirjan Ja homot loivat naisen, jossa hän käsittelee muodin maailman homoseksuaaleja ja heidän rooliaan "naisen jokapäiväsen teatterin puvustajina". Lempisen tuorein kirja oli tammikuussa julkaistu Lumoavat lehmät. Hän on myös ehtinyt toimittaa viimeisen käsikirjoituksensa Like-kustantamoon, eikä sitä ole vielä edes avattu.Walter de Camp oli hyvin konkreettinen, kun hän Kallion kirjastossa marraskuussa 2015 esitteli, miten naisen helma nousi vuosikymmenien kuluessa. Mukana oli tietenkin puinen mittatikku. Hänen väitteensä oli, että homot loivat naisen. (kuva: Vaeltaja2006)
Kallion kirjastossa vuonna 2015 järjestetyn tilaisuuden juliste. (kuva: Vaeltaja2006)

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy