HS: Kari Lempinen eli Walter de Camp on kuollut

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Kari Lempinen Lumoavat lehmät -kirjansa julkistamistilaisuudessa Helsingissä 8. helmikuuta (kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva)

Kirjailija, toimittaja ja helsinkiläisen citykulttuurin asiantuntija Kari Lempinen eli nimimerkki Walter de Camp on kuollut. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat, jolle asian vahvisti Lempisen tytär.

Lempinen kuoli lauantaina sairauskohtaukseen 70-vuotiaana.

Helsingin Sanomat kuvaa Lempistä 1980-luvulla Helsingissä heränneen citykulttuurin näkyväksi hahmoksi.

Lempisen kirjallisessa tuotannossa merkittäviä teemoja ovat olleet populaarikulttuuri, muoti, julkisuuden henkilöt ja yöelämä. Hän esitteli useita kertoja myös Helsingin sateenkaaren väristä yöelämää ns. suurelle yleisölle. Erityisesti City-lehden Sisäpiiri-palstalla hän käsitteli runsaasti myös muita hlbti-vähemmistöihin liittyviä aiheita asiallisesti, mutta omintakeiseen, humoristiseen tyyliinsä. Sisäpiiri-palstan kommenteissa Walter de Campin viimeiseksi jääneet päivitykset ovat hänen kuolinpäivältään, lauantailta.

- Walter de Camp on kaikkien kaupunkitieteiden kunniatohtori. Hän on julkaissut Cityssä valtakunnan suosituinta Sisäpiiri-kysymysvastauspalstaa vuodesta 1998, on kuulunut City-lehden Sisäpiiri-palstan kuvaus Walter de Campista.

Vuonna 2015 Lempinen julkaisi kirjan Ja homot loivat naisen, jossa hän käsittelee muodin maailman homoseksuaaleja ja heidän rooliaan "naisen jokapäiväsen teatterin puvustajina". Lempisen tuorein kirja oli tammikuussa julkaistu Lumoavat lehmät. Hän on myös ehtinyt toimittaa viimeisen käsikirjoituksensa Like-kustantamoon, eikä sitä ole vielä edes avattu.

Walter de Camp oli hyvin konkreettinen, kun hän Kallion kirjastossa marraskuussa 2015 esitteli, miten naisen helma nousi vuosikymmenien kuluessa. Mukana oli tietenkin puinen mittatikku. Hänen väitteensä oli, että homot loivat naisen. (kuva: Vaeltaja2006)
Kallion kirjastossa vuonna 2015 järjestetyn tilaisuuden juliste. (kuva: Vaeltaja2006)

HS: Kirjailija ja citykulttuuri­persoona Kari Lempinen eli Walter de Camp on kuollut - viimeinen käsikirjoitus on kustannus­toimittajalla yhä avaamatta

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta