ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Hivpointin valistustyö Thaimaassa vähenee - vapaaehtoiset syrjään

Hivpoint kertoo lopettavansa vapaaehtoisten tekemän kenttätyön Thaimaassa matkailijoille suunnatussa ennaltaehkäisytyössä. Vapaaehtoistyöntekijöitä on ollut Thaimaassa Helsingin Sanomien mukaan parin talven ajan.

- Tästä päivästä alkaen työtä tekevät toistaiseksi vain säätiön omat työntekijät. Käytännössä tämä tarkoittaa Thaimaassa tehtävästä kenttätyöstä luopumista toistaiseksi, kerrotaan Hivpointin maanantaina julkaisemassa tiedotteessa.

Hivpoint kertoo jatkossakin pitävänsä yllä neuvovaa puhelinta, jossa muun muassa ohjataan tarvittaessa saamaan jälkiehkäisylääkitystä (PEP) tai käymään seksitautitesteissä. Lisäksi Hivpoint jakaa tietoa viestimällä Thaimaassa ilmestyvissä suomalaislehdissä ja useilla eri nettisivuilla.

Lauantaina Helsingin Sanomissa julkaistiin kohun synnyttänyt juttu, jossa haastateltiin Thaimaassa osa-aikaisena Hivpointille työskennellyttä vapaaehtoista. Juttuun haastateltu lempinimellä "Kumimies" tunnettu Tero Vuorimies kertoi lukuisista seksikumppaneista, myös maksullisista. Hän kertoo Helsingin Sanomille, ettei osaa sitoutua yhteen naiseen.

Rantalomakohteistaankin tunnettuun Thaimaahan kohdistuu länsimaista runsaasti ns. seksiturismia. Seksin perässä maahan matkaavat yleensä miehet etsivät kohteesta niin nais- kuin miesseuraakin. Seura on usein maksullista.

Hivpointista kerrotaan, ettei seksin ostaminen ole hyväksyttävää silloin, kun siihen liittyy ihmiskauppaa, pakottamista tai lasten hyväksikäyttöä.

Hivpointin vapaaehtoisten tehtävänä on ollut levittää tietoa hivin ja muiden seksitautien ennaltaehkäisystä suomalaismatkailijoille - tavoitteena ehkäistä tartuntoja ja tautien leviämistä niin thaimaalaisten kuin suomalaisten keskuudessa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy