Hivpointin valistustyö Thaimaassa vähenee - vapaaehtoiset syrjään

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • Sami Mollgren

Hivpoint kertoo lopettavansa vapaaehtoisten tekemän kenttätyön Thaimaassa matkailijoille suunnatussa ennaltaehkäisytyössä. Vapaaehtoistyöntekijöitä on ollut Thaimaassa Helsingin Sanomien mukaan parin talven ajan.

- Tästä päivästä alkaen työtä tekevät toistaiseksi vain säätiön omat työntekijät. Käytännössä tämä tarkoittaa Thaimaassa tehtävästä kenttätyöstä luopumista toistaiseksi, kerrotaan Hivpointin maanantaina julkaisemassa tiedotteessa.

Hivpoint kertoo jatkossakin pitävänsä yllä neuvovaa puhelinta, jossa muun muassa ohjataan tarvittaessa saamaan jälkiehkäisylääkitystä (PEP) tai käymään seksitautitesteissä. Lisäksi Hivpoint jakaa tietoa viestimällä Thaimaassa ilmestyvissä suomalaislehdissä ja useilla eri nettisivuilla.

Lauantaina Helsingin Sanomissa julkaistiin kohun synnyttänyt juttu, jossa haastateltiin Thaimaassa osa-aikaisena Hivpointille työskennellyttä vapaaehtoista. Juttuun haastateltu lempinimellä "Kumimies" tunnettu Tero Vuorimies kertoi lukuisista seksikumppaneista, myös maksullisista. Hän kertoo Helsingin Sanomille, ettei osaa sitoutua yhteen naiseen.

Rantalomakohteistaankin tunnettuun Thaimaahan kohdistuu länsimaista runsaasti ns. seksiturismia. Seksin perässä maahan matkaavat yleensä miehet etsivät kohteesta niin nais- kuin miesseuraakin. Seura on usein maksullista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hivpointista kerrotaan, ettei seksin ostaminen ole hyväksyttävää silloin, kun siihen liittyy ihmiskauppaa, pakottamista tai lasten hyväksikäyttöä.

Hivpointin vapaaehtoisten tehtävänä on ollut levittää tietoa hivin ja muiden seksitautien ennaltaehkäisystä suomalaismatkailijoille - tavoitteena ehkäistä tartuntoja ja tautien leviämistä niin thaimaalaisten kuin suomalaisten keskuudessa.

Hivpoint: Muutos Hivpointin Thaimaan työssä
HS: Joka viides suomalaisen saama hiv-tartunta tulee Thaimaasta – Tero Vuorimies valistaa lomakohteissa turvaseksistä ja katsoo asiaa seksin ostajan näkökulmasta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!