ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Call Me by Your Name elokuvateattereihin Suomessa

Sami Mollgren • 26.01.2018 12:42 • 5 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Call Me by Your Name -elokuvaa esitetään monissa suomalaisissa elokuvateattereissa perjantaista 26. tammikuuta lähtien.

Elokuvan aiheena on 17-vuotiaan Elionin (Timothée Chalamet) ja 24-vuotiaan Oliverin (Armie Hammer) rakkaustarina. James Ivoryn käsikirjoittma kehuttu ja useita Oscar-ehdokkuuksia saanut Call Me by Your Name -elokuva perustuu André Acimanin romaaniin, ja sen on ohjannut Luca Guadagnino.

Elokuvan maailmanensi-ilta oli tammikuussa 2017 Sundance Film Festival -tapahtumassa. Yhdysvaltain levityksen ensi-ilta oli marraskuussa 2017. Call Me by Your Name nähtiin syksyllä 2017 Helsingin Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalilla.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
IS: Seksuaalisesti epävarman teinipojan ja kolmekymppisen miehen kipeän rehellinen rakkaustarina sai neljä Oscar-ehdokkuutta – ja viisi tähteä

www.is.fi
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 27.01.2018 16:55
HBL antoi arviossaan tälle elokuvalle viisi tähteä. Arvioija oli nainen.
  JuhaniV • 28.01.2018 12:37
Kävin mieheni kanssa katsomassa tämän elokuvan. Sain hänet suostuteltua mukaan viiden tähden arviointien perusteella.

Odotin olevani romanttisena henkilönä lääpälläni elokuvasta ja mieheni antavan minulle ympäri korvia raahattuani hänet katsomaan moista romanttista hömppää. Kaikki mitä olin ennakoinut omista reaktioistamme veikkasin väärin.

Hänestä tämä elokuva tuntui todella miellyttävältä ja kiinnostavalta. Se toi mieleen hänen omia teini-iän romanttisia kokemuksiaan.

Minä koin täsmälleen päinvastoin. Ahdistuin monta kertaa. Tarina nosti esille omia jo unohtuneita muistojani tuolta ajalta. Minulla oli silloin ihastuksia, joista ei voinut puhua kenellekään ilmitulon pelossa. Siihen aikaan homoseksuaaliset teot olivat laissa rangaistavia. Minulla ei ollut myöskään osaamista käsitellä noita tunteita. Eräässä ryhmätapaamisessa oli yksi noista ihastuksistani. Olin häntä kohtaan tyly ja piikikäs. Joku totesi, että "miksi ihmeessä sinä heittelet ruosteisia rautanauloja Pekkaa kohtaan". Siinä vaiheessa osasin onneksi sulkea suuni.

***

Elokuvalla on hyvä ja johdonmukainen käsikirjoitus. Kuvakerronta on viipyilevää ja romanttista juuri sopivasti. Roolisuorituksista ei voi odottaa parempaa. Teinin ihastuminen ja tunteiden kehittyminen häntä vanhempaan mieheen tuntui aidolta ja todelta. Mieltä lämmittävä oli elokuvan lopussa pojan isän pohdinta noiden kahden nuoren ihmisen rakkaudesta. Isä esitti koskettavasti hyväksyntänsä, joka saattoi sen ajan Italiassa olla harvinaista.

Elokuva sijoittuu 80-luvun alun Italiaan. Seurasimme silmä tarkkana mahdollisia lipsahduksia yksityiskohdissa. Se puoli oli hoidettu erinomaisesti. Miljöö kuvasi hyvin tuota aikaa. Joku musiikkikappale vaikutti tuota aikakautta nuoremmalta.

Viisi tähteä!
  JuhaniV • 06.02.2018 20:28
Kävin nyt pakkasten keskellä aistimassa kesäistä Pohjois-Italiaa. Luonnonäänet veivät oikeaan tunnelmaan. Yritin itse koko ajan uskotella, että tuolla on kesällä kuitenkin ihan liian kuuma, jotta sinne oikeasti haluaisin. Olipa jollakin tapaa virkistävä elokuva nuoruuden hapuilusta ja vapaudesta. Muistan itekin aikakauden, kun hormonipyrähdys sai ihastumaan kaikkeen liikkuvaan (puhutaan ihimisistä). ;) Leffa ei antanut suoria vastauksia suuntaan, jos toiseenkaan, vaikka olikin aikakautensa kasvutarina. Roolisuoritukset tuntuivat uskottavilta. Isän ja pojan keskustelu oli odottamaton ja avasi toisaalta tuntoja puolin ja toisin.

Suosittelen pätkää, jos selviää ilman Hollywoodin erikoistehosteita ja unelmahöttöä. Ei tarvinnut silti kertaakaan katsoa kelloa, toisin kuin eräs. Olin yllättynyt myös siitä kielien määrästä, jota tässä perheessä hallittiin suvereenisti.

Merci beaucoup et, pour la dernière fois, au revoir.
  Leonita (ei rekisteröitynyt) • 20.02.2018 21:56
Minusta tämä elokuva oli harvinaisen pitkäveteinen. Jopa Kuolema Venetsiassa oli vähemmän pitkäveteinen, vaikka kyllä sekin aika pitkäveteinen on.
  Pettynyt (ei rekisteröitynyt) • 31.03.2018 01:52
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy