ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Avoimesti homo konseravatiivi vahvoilla Irlannin uudeksi pääministeriksi

vaeltaja2006 • 01.06.2017 08:55 • päivitetty: 02.06.2017 21:32 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Jos Leo Varadkar valitaan perjantaina Irlannin pääministeriksi, hän on toinen avoimesti homo EU-alueen pääministeri. Tällä hetkellä Luxemburgin pääministeri on maailman ainoa homo pääministeri.

Nykyinen Irlannin pääministeri vetäytyy ikänsä vuoksi. Leo Varadkar on 38-vuotias lääkäri. Jos konservatiivipuolue valitsee hänet perjantaina ehdokkaakseen, parlamentti saa äänestää pääministeristä. Konservatiivien Leo Varadkar valitaan suurella todennäköisyydellä parlamentin äänestyksessä. Varadkar on tällä hetkellä vallassa olevan hallituksen sosiaaliministeri. Häntä sanotaan suosituksi ministeriksi. Hänen kilpailijansa konservatiivipuolueessa ja rakennusministeri Simon Coveney.

Irlannin kehitys on ollut nopeaa. Homoseksuaalisuuden rangaistavuus poistettiin Irlannissa vuonna 1993.

Varadkar tuli kaapista radiohaastattelussa 2015. Hän oli silloin terveysministerinä.

Juuri pidetyssä Nato-kokouksessa nähtiin Luxemburgin päämiehen miespuoliso ”first ladien” eli puolisoiden ryhmässä. Heille oli Nato-neuvottelujen ajaksi järjestetty omaa ohjelmaa. Vadakar kertoi irlantilaiselle Independent-lehdelle, että hänen puolisonsa Matt Barrett ei tule mahdollisen pääministeriyden aikana ottamaan mitään perinteistä ”First Gentleman” -roolia. Esimerkiksi Merkelin miestä ei koskaan nähdä julkisuudessa.


PÄIVITYS 2.6.2017 klo 21.30

Leo Varadkar on voittanut Fine Gael -puolueen puheenjohtajan vaalin ja hänestä on tulossa Irlannin pääministeri. Puolueen äänestyksessä hän sai 60% äänistä. Irlannissa pääministeristä käytetään vanhaa nimitystä Taoiseach. Tässä Dublinissa ilmestyvän Independent-lehden uutinen: ennakkoluulot eivät hallitse Irlannissa.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Homo ja konservatiivi. Mielenkiintoinen yhdistelmä.
Mennä siis edustamaan aatetta, joka vasta hiljattain on myöntänyt, että olet ihminen. Todella pitkän ja tuskallisen venkoilun jälkeen.

Siinä on jotain samaa kuin Nooan arkin tarinassa Ricky Gervaisin esittämänä.
www.youtube.com
  Blush (ei rekisteröitynyt) • 01.06.2017 20:45
Suhtaudun aina termiin "konservatiivinen homo" skeptisesti, koska se on usein synonyymi avoimesti transfoobikolle.
  ._. • 02.06.2017 00:03
Ai konseravatiivi? Mitäs erikoista tuossa sinänsä, olenhan itsekin homo ja äärioikeistolainen. KonseRAVAtiivisia homoja on paljonkin ja niin kauan kuin kahden aiemman kirjoittajan edustama rääkyvä punaviherfemakkomamutus-vasemmisto ei heitä suvaitse on myös turha kiukuta kun setat, homomarssit ja mellakat yms. eivät kiinnosta.
  Totuuden Laukaus (ei rekisteröitynyt) • 02.06.2017 18:29
Leo Varadkarista on tulossa Irlannin pääministeri

yle.fi

Irlannin yleisradioyhtiön uutisia

www.rte.ie

www.rte.ie
  Havainnoija • 02.06.2017 21:13
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy