Avoimesti homo konseravatiivi vahvoilla Irlannin uudeksi pääministeriksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 4

Jos Leo Varadkar valitaan perjantaina Irlannin pääministeriksi, hän on toinen avoimesti homo EU-alueen pääministeri. Tällä hetkellä Luxemburgin pääministeri on maailman ainoa homo pääministeri.

Nykyinen Irlannin pääministeri vetäytyy ikänsä vuoksi. Leo Varadkar on 38-vuotias lääkäri. Jos konservatiivipuolue valitsee hänet perjantaina ehdokkaakseen, parlamentti saa äänestää pääministeristä. Konservatiivien Leo Varadkar valitaan suurella todennäköisyydellä parlamentin äänestyksessä. Varadkar on tällä hetkellä vallassa olevan hallituksen sosiaaliministeri. Häntä sanotaan suosituksi ministeriksi. Hänen kilpailijansa konservatiivipuolueessa ja rakennusministeri Simon Coveney.

Irlannin kehitys on ollut nopeaa. Homoseksuaalisuuden rangaistavuus poistettiin Irlannissa vuonna 1993.

Varadkar tuli kaapista radiohaastattelussa 2015. Hän oli silloin terveysministerinä.

Juuri pidetyssä Nato-kokouksessa nähtiin Luxemburgin päämiehen miespuoliso ”first ladien” eli puolisoiden ryhmässä. Heille oli Nato-neuvottelujen ajaksi järjestetty omaa ohjelmaa. Vadakar kertoi irlantilaiselle Independent-lehdelle, että hänen puolisonsa Matt Barrett ei tule mahdollisen pääministeriyden aikana ottamaan mitään perinteistä ”First Gentleman” -roolia. Esimerkiksi Merkelin miestä ei koskaan nähdä julkisuudessa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


PÄIVITYS 2.6.2017 klo 21.30

Leo Varadkar on voittanut Fine Gael -puolueen puheenjohtajan vaalin ja hänestä on tulossa Irlannin pääministeri. Puolueen äänestyksessä hän sai 60% äänistä. Irlannissa pääministeristä käytetään vanhaa nimitystä Taoiseach. Tässä Dublinissa ilmestyvän Independent-lehden uutinen: ennakkoluulot eivät hallitse Irlannissa.

4 kommenttia

Suhtaudun aina termiin "konservatiivinen homo" skeptisesti, koska se on usein synonyymi avoimesti transfoobikolle.