• Hortus

viinirypäleitä

Mökillä taas. Istutin lisää Gay Kybo-narsisseja ja ainakin kuvan mukaan samalta näyttävää Manly-lajiketta. Metsäpuutarhaan laitoin mm. keltakoiranhammasta, virvaliljaa, suvikelloa, ja kahta eri lumikelloa. Lisäksi mulla on lehtoimikkä lisääntynyt kukkapenkissä ja jaoin sitä monen neliön alueelle. Haluan sinne samaan paikkaan ainakin vielä englanninsinililjaa ja kevätkelloa (Leucojum vernum) ja kiurunkannusta.

Viinisato tuli korjattua. Ensimmäinen laatuaan. Rypäleitä tuli pari litraa. Komeita sinisiä joissa on suurin osa sisuksesta siementä :-) Kivaa silti.

Lisäksi kivesimme lammen ympärystää ja Kisu teki mulle kottikärrytolkulla haketta. Huvimajan ympärystä on nyt valmis, vain lisää kasveja tarvii.

4 kommenttia

Apoptoosi

9.9.2008 10:21

Kiurunkannusta voit hakea alkukesästä metsästä. Otat vain niitä siemenkotia ja polkaiset maahan haluamaasi paikkaan. Siitä se lähtee.

En ehdi vielä ainakaan kuukauteen istuttamaan sipuleita. Siinä onkin aikaa miettiä kuinka teen homman järkevimmin. Sain tyhjentää tutun kauppapuutarhan keväthyötöön käytetyt narsissilaatikot, niitä oli 50! Nyt mulla on 2 suurta jätesäkkiä täynnä Golden Harvestia ja jotain toista suurikukkaista, jonka nimeä en nyt muista. Sitten on säkillinen sitä pienikukkaista Tete a Tete-narskua, joka kukkii tosi aikaisin. Näitä on siis yhteensä monta tuhatta. Ajattelin ne heitellä pitkin arboretumia. Joku järkevä systeemi pitäisi kehitellä, muuten olen vielä joulunakin niitä istuttamassa.

Hortus

9.9.2008 13:45

Niimpä, mutta kiurunkannuksen siemenet kypsyvät niin, ettei niitä huomaakkaan ja sitten on jo liian myöhä j ane ovat varisseet. kerran kaivoin muutamia mukuloita, oli aika työ löytää kuihtuvan varren päästä herneen kokoinen pallukka. Ei kai noiden sipuleiden kanssa ole muuta mahdollisuutta sinulla kui lapiolla kuoppa, kippaat muutaman ja multa päälle. Kaivinkone olisi kyllä kätevämpi :-) Itsekin hamsrasin toissa keväänä tete a tete narsisseja varmaan sata ruukkua, kun jakoivat ylijäämät pääsiäiseltä ilmaiseksi. Oli aika kiva tänä keväänä :-)

JPHki

11.9.2008 23:01

Ai sä olet jo aloittanut jokasyksyisen sipulien piilottamisen :)
Ransun tukusta tilaama iso sipulisatsi on tullut ja siinä mullekin mm. kevätkelloa ja espanjansinililjaa. Meillä odottaa Zilgan sato, kymmenkunta terttua, vielä korjaajaa. Viime viikonloppuna maistoimme että alkavat olla kypsiä. Rypäleet ovat pieniä, mutta maku on erittäin makea ja aromikas, pesee kaupan rypäleet ilman muuta.
Saa nähdä muuten ehdimmekö enää käydä siellä teillä päin taimistoretkellä tänä syksynä, on ollut niin kiirettä. Mahdolliset syysalet Kauppilassa ja Lassilassa kyllä houkuttavat...

Ransu

15.9.2008 16:43

Nyt mun pitää ryhdistäytyä, en ole tietsikalla taas kerinny yhtään käymään.. Juu sipulikausi on alkanut ja oon ostellu vähän sitä sun tätä. Tosiaan, kevätlumipisaraa (kevätkello), espanjansinililjaa, karhunlaukkaa (todellinen löytö!), kirjopikarililjoja, kääpiötulppaani, kasvitieteellinen matala 'Persian Pearl', aivan ihan tulppaani 'Greenland'. Sit ostin Hortus sun innoittamana lisää sitä tähtilaukkaa. Suosittelen, halpa ja iso sipuli, Backaksella vaiin 0,40 kappale. Sit oli vielä jotain perusräpellyksiä..

Tosiaan, joko Kauppilassa on syysale? Olen tulossa työporukan kanssa syysretkelle Turkuun 1. lokakuuta ja alustavassa ohjelmassa meillä näytti olevan päivällä pari tuntia vapaata..

Aijuu, Hortus, hunajaa tuli 15,5 kiloa. Ei mikään huippusato, mut ihan hyvin ensimmäiseksi kesäksi.