• Hortus

Maalta

Tuossa pari kuvaa maalta. Omena"sato" tuli lähestulkoon korjattua ;-). Olen kasvattanut Petteri lajikkeesta säleikköpuuta navetan seinustalle ja nyt se antoi ekat omenat. Omppuja ovähän ja siksi niistä tuli aivan mahdottoman kokoisia ja upean punaisia. Makukin on aika hyvä hieman jauhoinen, mutta muuten raikas. Suosittelen. Japanilaiseen on tullut jotain uutta. Jos katsotte vanhoja blokkauksiani niin siellä on kuva siitä kun kaivuri kävi. Nyt olen tehnyt aitaa alareunaan. Ajattelin ehkä petsata sen vaaleanruskeaksi sisäpuolelta ja punamullata ulkopuolelta. tai sitten harmaannutan sisäpuolen rautavihtrillillä. Täytyy miettiä Aidan tarkoituksena on erottaa puutarhan osa muusta maailmasta ja samalla antaa hieman lisävarjoa aidanvierustan kasveille (joita ei siis vielä ole). Lampeen sain tosiaan kumimattoa. Sen laittaminen on vielä vaiheessa. Jouduin kaventamaan lampea hieman, koska matto ei meinannutkaan riittää. vesi on jo täynnä koivunlehtiä ja siemeniä myrskyjen jäljiltä. Mistähänä saan niin paljon kiviä, että saan lammen maisemoitua? Sen jälkeen lammen ympärystä. Hiekka-alueen reunoille on tarkoitus kärrätä turvetta ja samalla loiventaa reunoja.

Doorianvillakko oli täynnä perhosia(ja kimalaisia). Ajattelin jo, että kehuinko liikaa sitä perhoskasvina, muttä tänä ja viime viikonloppuna niitä on pörrännyt siinä ihan kiitettävästi. Laskin samaan aikaan 22 perhosta, suurin osa neitoperhosia, mutta pari amiraalia, nokkosperhosta ja muutama lanttu ja kaaliperhonen mahtui joukkoon. Jos joku suunnittelee perhospuutarhaa, tuntuu olevan aivan ehdoton. Suosittelen.

4 kommenttia

Apoptoosi

24.8.2008 22:28

Juu, perhoset saapuivat EILEN. Koko kesän olen niitä odottanut, neitoja ja amiraaleja.
Haapaperhoset olen petoksella saanut asettumaan arboretumiin. Meillä kulkee siellä vanha soratie ja tielle pissaamalla saa ne houkuteltua paikalle. Ihan totta! Ei saa nauraa. Aurinkoisina päivinä niissä oikein parveilee haapaperhosia. Arvatkaa vain mitä olen tehnyt pari kesää tiellä kulkiessani. Onneksi ei ole ketään ulkopuolisia näkemässä, kotiväki tietää.

Rhodoseuran kokous kuukauden päästä Ruissalossa. Merkitsin tänään kalenteriin ja varasin yöpaikan.

Hortus

25.8.2008 19:57

Hih, pitää kokeilla. Meidän torppa on niin metsän keskellä, että siellä voi kyllä kuseskella minne vaan kenenkään näkemättä. ja aurinkoista soratietäkin löytyy.

Ransu

27.8.2008 19:17

Siirrän mehiläiskeskustelun tänne. Siis ymmärsinkö oikein Hortus, että olette jo ottaneet mehiläisiä? Meidän italialaiset ovat todella lauhkeita, uskaltaa mennä pesälle melkein ilman suojia.. paitsi viime lauantaina, jolloin otimme hunajaosastot talteen. Koko tienoo oli täynnä pörrääjiä, meillä oli täysi työ saada osastot autoon.. ilman mehiläisiä. Mut hauskaa oli!

Hortus

31.8.2008 19:21

Ei, mutta muru innostui heti. Luulin itse että olette suunnittelemassa vasta niiden hankintaa. En muistanut. Tuliko hyvä sato?