• Hortus

Puutarhanvääntöä

Viikonlopuksi tulikin aivan upea ilma. Aurinko paistoin ja oli todella mukava vääntää puutarhassa, varsinkin kun kultukin innostui auttamaan. Pengersimme molempia puolia kasvimaasta ja teimme pienen polun vanhoista tiilistä. Se oli pelkkä päähänpisto, mutta siitä tuli mun mielestä aika kiva. Lisäksi kultu aivan vaatimalla vaatii, että täytyy mennä koluamaan taimialennusmyyntejä, jotta huvimajan ympärystä saadaan täyteen kasveja. Pitää käyttää tilaisuus hyväksi :-)

Kauppilassa on tällä hetkellä vasta -50% perennoissa. Toisaalta tikankontit puoleen hintaan jo houkuttaa.

Mistä ihmeestä saitte karhunlaukkaa???`

Ransu- mitä ihmettä meinaatte tehdä kaikella sillä hunajalla? Baclavaa??? :-) Onnittelut hienosta ensimmäisestä sadosta. Kävittekö linkoamassa hunajan jossain, vai onko teillä oma linko?

Jos innostutte tulemaan taimiretkelle, niin olen aina valmis mukaan.

Apoptoosi- tuli tässä mieleen, että tiedätkö siitä pohjolantytär (oliko se sen nimi) rodosta, oliko siinä jotain vikaa. Muistan hämärästi lukeneeni jostain, että se ei ole aivan paras noista kotimaisista??

Laitan mukaan vielä toisen kuvan, jossa keskeneräistä pengertä kasvimaan reunassa. Latoinen alle sanomalehteä, ettei kaikki rikkaruohonsimenet pääse itämään :-). Toinen reuna penkistä on vielä tekemättä.

2 kommenttia

Apoptoosi

30.9.2008 11:48

Ei siinä rhodossa minusta mitään vikaa ole, en ainakaan muista. 'Elviira' niistä on surkein. Tigerstedtii:ssä kukat jäävät uuden kasvun alle, mutta ei se mua haittaa, koska muutenkin saatan joskus ehtiessäni nyppiä kukat pois. Minusta rhodojen kauneus piilee niiden lehdissä.

Ransu

30.9.2008 23:52

Puolet hunajasadosta on jo annettu ystäville lahjaksi. Mutta onhan tuossa nyt talven varastot vielä. Onko hyviä hunajareseptejä? Lainasimme linkoa eräältä mehiläishoitajalta. 4-kehän käsikäyttöinen linko, mahtui just ja just autoon. Tällain aloitteleville mehiläistarhaajille on tosi hyvä tutustua johonkin lähiseudun tarhaajaan/harrastajaan. Neuvoja tarvitaan, kaikki ei tule heti käsikirjasta omaksuttua. Ja mikä parasta, he auttavat ja antavat varmasti mielellään aluksi lainaan lingon, joka on aika iso investointi ja koska sitä käytetään vain kerran vuodessa. Lingon voisi ostaa myös kimppaan jonkun toisen lähitarhurin kanssa.

Karhunlaukkaa? Puolisoni luokkakaveri on töissä tukkuliikkeessä, joka tuo maahan mm. kukkasipuleita. Tilataan Hortus ens syksynä lisää, jos mielit vielä karhunlaukkaa.