• Hortus

Torpalta...

... Vappu meni aivan uskomattomassa työnteossa. Sain inspiksen tehdä hieman hiekkakäytävää. Laitoin maahan laudat reunoiksi ja alle salaojaputken, soraa, kankaan ja lopuksi soraa. Narsisseja kukkii siellä täällä. Kaikki röyhähti kasvuun sadekuuron jälkeen. Viiniköynnös oli varmuudeksi peitettynä talven maahan turpeen ja tammenlehtien alle ja olikin talvehtinut loistavasti (tänä talvena olis varmaan ilman suojaustakin). Tein saman köynnösruusulle (hunajaruusu) joka kahtena aiempana vuonna on mennyt maata myöten. Aitaa tuli aimo pätkä lisää ja maalasin sen punamullalla. Pergolaan istutin tuoksuköunnöskuusaman ja yhden kärhön köynnösruusujen seuraksi. Enää 2000 vuotta ja puutarhani on täydellinen :-).

P.S Luulin kaikkien jo hautautuneen maalle maata möyrimään.

7 kommenttia

JPHki

6.5.2008 22:34

Ai hunajaruusu on ollut niin arka? Mikä lajike se on? Olen miettinyt hankkimista. Tänään Akateemisesssa muuten huomasin, että on ilmestynyt uusi ruotsalainen kaksiosainen ruusukirja, kaksi paksua tiiliskiveä (pensas- ja köynnösruusut) ja upea kuvitus.
Ei siihen varmasti 2000 vuotta mene, muista Tasha Tudorin 12 vuoden sääntö :)

Apoptoosi

7.5.2008 10:47

Mieluiten olisin hautautuneena puutarhaan. Tällainen kevätsää rivaa. Ajatus harhailee vaikka töihin pitäisi keskittyä. Perjantaina menen Ruissaloon pariksi päiväksi. On kuulemma magnolioiden kukinta upeampi kuin koskaan.

martin

7.5.2008 19:06

Oh, joku muukin käyttää tätä 2000 vuotta juttua (Asterix Britanniassa)!

Hortus

8.5.2008 17:42

Martin, minusta se oli niin kuvaavaa :-) Jp en muista lajiketta, mutta yritän tarkistaa sen jostain arkistoistani.

Apoptoosi

11.5.2008 14:05

Palasin just viikonloppureissusta Ruissalosta. Menkää nyt hyvät turkulaiset käymään! Magnoliat ovat kukassa, majavankaalioja loistaa iltahämärässä ja monenväriset vuokot kukkivat. Cypripediumin nuppu kasvoi kahden päivän aikana ihan silmissä.Etupihan rinteessä trilliumeja, Jeffersonia täydessä kukassa (pitää vai huomata se siinä sinisten valkovuokkojen seassa). Lampien takana Prunus-kokoelma täydessä kukassa. Hus hus, sinne nyt iltakävelylle poijjaat.

Apoptoosi

15.5.2008 09:57

Mun kone on varmaan rikki. Tämä blogi ei päivity, vaikka käyn kaksi kertaa päivässä.
Ehkä Hortus on mennyt takaisin talviunille tai sitten puoliso on komentanut hankaamaan maalia jostain typerästä vanhasta tuolinjalasta. ;-) Semmoiset ehtisi kyllä talvipuhteenakin....

martin

21.5.2008 02:36

Juu, eikö olekin! (so. Jatkuvaa hoitoa.)