• Hortus

Pakkasta taas

Viikonloppu ja alkuviikko meni mökillä pakkasessa kärvistellen. Ulkona oli niin kylmä, ettei huvittanut mennä edes ulos puuhailemaan. Minä varsinkin, joka odotan vain kevättä, olin todella tylsistynyt ja ajattelin vain ensimmäistä pälvipaikkaa, jonka kevät sulattaa. Luin sitten sisällä puutarhakirjoja ja puutarhalehtiä ja suunnittelin ja mitin mitä kivaa vielä voisi hankkia. Kellarissa sinne laittamani viimesyksyiset alennusmyyntisipulit kyllä pukkaavat ihan mukavasti uutta, ehkä hieman liiankin, onhan nyt vasta helmikuu.
Kävimme yhtenä päivänä asioilla kaupungissa ja matkan varrella on vanha vilja-aitta, jota olemme monet kerrat katselleet, että tuo sopisi pihapiiriin. Otin numerotiedustelusta nimen selville ja soitin omistajalle. Ja kas hän lupasi myydä sen, eikä hintakaan ollut paha. Nyt se odottaa vaan kevättä ja meitä siirtämään sen paikalleen. Kivaa.
Kylvin minä sentään viikonloppuna muutaman pussin siemeniä laatikoihin ja hautasin ne lumihankeen saamaan kylmäkäsittelyn. Laatikkon päätyivät pari lajiketta sinivaleunikkoa, isovaleunikko ja pensaskärhöä.
Harmi tuo suomenkarjan tilanne, josta Apoptoosi mainitsi. Toivottavasti niille löytyy hyvä sijoituspaikka.