• Hortus

Pääsiäinen

...meni. Torpalla oli aivan upea ilma. Pakkanen oli kireintä, mitä koko talvena. Aurinko kuitenkin sulatti sen päivänaikana niin, että saimme sitä kärrättyä monta kottikärrykuormaa koht japanilaista puutarhantekelettäni. Kirvesmies tulee tällä viikolla korjaamaan sitä ja suulia hieman. Vaihtamaan hirsiä (jälkimmäiseen) ja tunkkaamaan ja oikaisemaan edellisen (sekä vaihtamaan myös lahonneet alimmat tukipuut). Kivaa. Siiten voinkin alkaa rakentaa teehuonetta sinne sisälle :-). No hulluja on maailma täynnä. Päässä vilistää koko ajan tuhat ja yksi suunnitelmaa, jotka haluan torpalla toteuttaa. Vain talvi ja palkkatyö hidastavat tahtia - joskus myös fysiikan lait, ainakin kivien siirtelyssä.

4 kommenttia

JPHki

25.3.2008 23:01

Sä taidatkin olla oikein Japani-fani? Saat minulta pensasmagnolian siementaimen japanilaiseen puutarhaasi (jos sinulla on jo sellainen, saat toisen). Sen kukka taitaa jotenkin kuulua japanilaiseen teepöytään, ellen muista väärin :)
Meillä oli kylminpänä yönä -18, talven pakkasennätys!

Ransu

26.3.2008 16:56

JP:n ehdottomia suosikkeja taitaa olla juuri nuo magnoliat ;) JP muuten, must tuntuu että syksyllä tuomasi magnoliat ovat hienosti talvehtineet, ainakin se jonka istutin valkoiseen ryhmään omppupuun alle. Suosittelen Hortus, tartu JP:n magnoliavillitykseen ;)

Hortus

26.3.2008 20:37

Oikein mielelläni huolin mangnolian. Voin antaa vaihdossa vaikka sen köynnösukonhatun, vai oletko jo saanut sen? Magnoliat ovat upeita. Oletko nähnyt sen joka on kaupunginpuutarhassa, puutarhurin asunnon edessä rinteessä, vai onko se vielä hengissä? (ehkä kanit ovat senkin popsineet?) Kasvitieteellisessä oli kasvihuoneiden takana myös terhakoita taimia. Yritän olla olematta liian vakava ton japanilaisen kassa. Sama pätee kaikkeen muuhunkin. Mutta jokin siinä minua viehättää. Sitä ´paitsi on kiva kun on erilaisia paikkoja puutarhassa. Kun yhtä kyllästyttää tehdä ja rakentaa, niin voi jatkaa seuraavaa. Ei ole ainakaan vapaa-ajan ongelmia :-)

Ransu

27.3.2008 17:04

Voin kertoa, että kaupunginpuutarhan Magnolia kobus on hengissä ja voi hyvin. ;) Se on muuten Pohjoismaiden suurin kobus kertoo vanha perimätieto.