• Hortus

Hiiret, saatana

...olivat syöneet taas sipuleitani. Helmililjat olivat todella hyvällä alulla, mutta hiiri oli aivan kiusallaan käynyt makoilemassa niiden päällä ja aikansa kuluksi nakertanut varsia poikki. Eikä sillä ollut edes nälkä :-(
No vein sille ruokaa.... ;-)
Jouluruusu pukkaa ensimmäisiä nuppujaan ylös.
Joulun alla oli niin leutoa, että kaivoin "aitan" reunan puhtaaksi rikkaruohoista. Keväällä laitan siihen kiviä, soraa ja kivikkokasveja. Tosin aitta pitää sitä ennen suoristaa ja reunan alus kivetä.

6 kommenttia

JPHki

3.3.2008 21:27

P..kele! Mulla on loukkuja joka paikassa. Kellarissa, missä talvehtii kaikenlaista arvokasta, on kaksi kaiken varalta. Ne muoviset ovat käteviä, mutta niissä on laatueroja. Olen kokeillut kolmenlaisia, ja vain yksi saksalainen malli toimii luotettavasti.
Onko teidän tontilla paljon rinnettä? Vai onko vain aitta kummun päällä?

Ransu

3.3.2008 22:30

Pionin siemenet ovat myös hiirten herkkua. Jokunen vuosi sitten koin ikävän yllätyksen, kun P. anomalan kylvöstä stryroxlaatikkoon lähes kaikki oli syöty. Sen jälkeen olen käyttänyt tiheää verkkoa pionikylvösten päällä.
Näyttäisi teidän aitan alla olevan maakellari, vai näenkö oikein?

Hortus

4.3.2008 19:55

Koko talo on rinteessä. Lisäksi "aitta" on maakellarin päällä. Sellainen lautarakenteinen ja hieman kallellaan. Aijomme oikaista sen ja suunnitelmissa on, että sinne tulee teehuone :-) tuon mökin takana on se japanilaisen alku josta joskus olen puhunut. Puran tuosta takaseinän ja korvaan sen pieniruutusilla ikkunoilla joidn pokat petsaan tumman ruskeiksi - näin ainakin mielikuvissa. Saas nähdä koska toteutuu. Ai niin ja toisen puolen lappeen katosta ajattelin laittaa tervattua lautaa tms. Laitilassa muuten on melkein kaikki kellarit rakennettu tuolla tavalla. En oikein ymmärrä mihin tota päällä olevaa mökkiä on käytetty? On muuten Ransu aika selvä ero jouluruusuissa, jos sinun kukkivat jo joulukuussa. Pari astetta kylmempää, mutta riittää hidastamaan sen verran. Näyttää muuten, että kaikki arat talvehtivat todella hyvin kun on ollut niin leuto, ellei nyt sitten pukkaa mitään tulipalopakkasta. Laitoin minäkin osan kellariin, kun ei koskaan tiedä, mutta niihin ei hiiri ole kajonnut. Taisin ruiskuttaa niihin sitä mota-karkoitta. Suosittelen! Ulkona ei ole syöty mitään, vaikka jälkiä on vaikka kuinka.

Ransu

4.3.2008 20:16

Teille tulee kyllä hieno pihapiiri, tai sitä se jo varmasti on! Aattele Hortus, ne samat jouluruusut, joista lähetin kuvan joulukuun lopulta, olivat edelleen kukassa edellisviikonloppuna. Tai no tokihan kukinta kestää kun ulkona saa viileässä olla. Mutta tietty ei niiden vielä silloin olis tarvinnu alkaa kukkia.. Nyt täällä Helsingissä on melkein 10 cm lunta.. Että sitä kevättä odotellessa.

JPHki

4.3.2008 21:53

Rinnepihalla menestyy kaikki paremmin, paitsi vesikasvit ;)
Meillä on myös koko pitkulainen tontti harjanteen päällä. Pintakerros on rehevää ja multavaa, mutta syvemmältä aivan julmetun kivistä moreenia, täynnä nyrkinkokoista ja sitä pienempää kiveä.
Ja Ransullakin on aivan mahtavan lämmin etelärinne :)

Hortus

6.3.2008 21:06

Kivistä tuo meidänkin tontti on.....