• Hortus

Zetas

Niin sehän se oli...kiitos JP (lisäsin tämän tänne uudeksi bloggaukseksi, jotta olen taas listoilla ;-)
Tarkistin josko siellä olisi ollut marhanliljaa. Siitä oli viimevuonna puhetta Ransun kanssa. Hänellä on sitä siirtolapuutarhassaan :-) Löysin sitä myös Särkältä, mutta haluaisin myös lajiketta Mrs R.O.Backhouse! Kun kävin Zetaksen sivuilla (joka on siis puutarhaliike Tukholmassa -muille tiedoksi)huomasin, että siellä olisi myös Ramondaa ja Cardiocrinumia (vuoden 2007 luettelossa). Molemmat löytyy jo pienenä taimena...mutta....
Liljoista siellä oli mm L.duchartrei ja L. hansonii. Liljat ovat just nyt ykkömielenkiinnon aihe. En osaa edes sanoa miksi. Niistä vain löytt todella upeita lajeja. Nimenomaan luonnonlajit kiinnostaa, ei niinkään isokukkaiset hybridit. Mitäs (JP) tilasitte siemenfirmoista?

7 kommenttia

JPHki

4.2.2008 22:06

Liljat ovat kyllä hienoja kasveja, olen samaa mieltä. Olen istuttanut paljon orientaalilijoja, koska olen tuoksufriikki. Muita ei vielä ainakaan ole kovin paljon. Viime kesänä sain ystävältä pohjoisesta upeata valkoista "varjoliljaa", joka luultavasti on jokin muu kuin varjolilja. Pitäisi joskus selvittää mikä se oikein on.

sleepygay

5.2.2008 14:22

Minä rakastan liljoja! Ne ovat niin kauniita ja jännittäviä. :) Haluan niitä kyllä sitten joskus omaan puutarhaani! :)

audinkopoika

6.2.2008 17:00

Voih...alko taas tekköö mieli omaa pihaa ja siihen omaa "ruusutarhaa" erilaisine kukkineen.

Hortus

6.2.2008 22:13

Kyllä se piha sieltä jossain vaiheessa tulee kun tarpeeksi haluaa...Sleepy ja Audinkopoika....oma ruusutarha. Jp olet varmaan lukenut sen Eva Rudoffin tuoksuva puutarha-kirjan?!

Apoptoosi

8.2.2008 17:21

Hyvähän teidän on liljoja kasvattaa, kun maailman kaikki liljakukot asuvat meillä!

Ransu

10.2.2008 18:06

Pieni korjaus: Marhanliljaa ei itselläni (vielä) ole, mutta naapurimökkien pihoissa sitä ihmettelin viime kesänä. Olivat hienon näköisiä, erittäin voimakaskasvuisia. Varjoliljojani odotan tänä vuonna, viime kesänä kuihtuivat kesken kaiken kun innoistuin niitä keväällä siirteleen. Loppukesällä kun siirtelin joitain perennoja, enkä sit muistanut että mikäs tyhjä kohta tuossakin oli ja eikös siellä ollut terveen näköisiä varjoliljan sipuleita! Pitivät välivuoden, ja odotan että ensi vuonna ne kukoistavat! Aivan niinkuin Hortus lupailitkin, että kyllä ne sieltä vielä nousee.. :)

Hortus

10.2.2008 19:28

Hih....Apoptoosi.... teidän liljakukoista osa varmaan muuttaa meille kunhan saan lisää liljoja. Edellistalvena myyrä päätti muuttaa asumaan mun perennapenkkiin ja popsi talven aikana kaikki liljat, ainoastaan vanhat "keisarinkruunut" ja varjoliljat säästyivät. :-( Eli ei ole ollut paljoa liljakukoilla apetta, siksi muuttaneet varmaan teille.