• Hortus

Täällä taas....

Viime kerrasta onkin taas vierähtänyt aikaa. Olen aika laiska ottamaan kuvia ja kesällä ei juuri tule oltua koneen ääressä. Onneksi mieheni viitsii ottaa mun rehuistakin välillä kuvia, niin on mitä laittaa :-)

Japanilainen -pitäisi kait laittaa vielä lainausmerkkeihin- on pitkän tauon jälkeen nytkähtänyt eteenpäin. Olen saanut alareunaan aidan, joka sulkee puutarhaa muulta maailmalta. Lampeen laitoin kankaan ja allasmuovin. Kaivon veden vähyys vain on hidastanut lammen täyttämistä. Ensi kerralla tarvii aloittaa lammen ympäristön maisemointi. Istutin jo muutaman puskan, mm. lännenpagodikanukan, villapajun ja liuskaharmaalepän (ajattelin, että jälkimmäisestä saa hieman japaninvaahteraa muistuttavan, kun leikkaa sen pensaaksi). Samoin JP:n tuliaismagnoliatkin pääsivät sinne multiin. Tommolasta ostin kesällä pensasaralian jne. Haaveissa olisi vielä tilata kuorma turvetta rodoja ja atsaleoja varten. Rahaa vain on muutenkin mennyt puutarhaan aivan liikaa, siksi on pitänyt hieman jarrutella. Aboan rakentaman huvimajankin ympäristö on saanut kovaa kyytiä. Revin kaikki vatut pois siitä, kun sato oli mitä sattuu ja muutin senkin perennapenkiksi. Mieheni ilmoitti, että hän haluaa sinne perhos- ja tuoksukasveja. Meinasin lentää pyllylleni pelkästä hämmästyksestä. Muistan kuinka hän ekana vuonna kiukutteli jo muutamasta perennasta kasvimaan yllälaidassa (Nyt lähes koko kasvimaa pukkaa perennaa). Tänään istutin huvimajan lähelle narsisseja. Sitä vanhaa ´Plena´lajiketta joka kukkii todella myöhään ja tuoksuu aivan käsittämättömän ihanalle.
Kuvassa palavaarakkautta ja torppa...hieno kuva vai mitä?

4 kommenttia

Torontosta

18.8.2008 02:12

Hienolta nayttaa, komeita kukkia, en ole ennen nahnyt.Kun Clikkaa isommaksi nakyy paremmin.

Apoptoosi

18.8.2008 12:05

Ju aa fainali päk! Älä nyt koko maailmaa yritä yhdessä kesässä saada valmiiksi. Araliasta tulee hieno.
Tuoksuvia perhoskasveja...hmmm...erilaiset Asclepiakset on ehdottomia, Echinaceat tietty. Lue Kauri Mikkolan aiheeseen liittyvä kirja, että osaat valita eri lajeja houkuttelevia kasveja.

Hortus

18.8.2008 19:15

Mukavaa, että joku on kaivannut. Joo minulla onkin jo kolmea eri silkkiyrttiä siellä kasvamassa. Olen joskus selaillut sitä Kaurin kirjaa, mutta kertaus ei varmaan olisi pahasta :-) Lupaan parantaa tapani jablogata useammin......

JPHki

18.8.2008 20:53

Hei taas, ja kiitos vielä kerran mukavasta opastuksesta Turun-reissullamme! Ihana kesäinen kuva, sitä on kiva katsella kaihoisasti sitten talvella... Mutta miten sä saat palavanrakkauden pysymään noin hyvin pystyssä? Vai kasvatinkohan sitä liian ravinteikkaassa maassa joskus muinoin, kun muistelen että se kaatuili helposti.
Sieltä Viherlassilasta ostamastani Blanc de Vibert -ruususta muuten paljastui, että sen kukat eivät kestä yhtään sadetta. Kaikki silloiset kukkanuput ruskettuivat :( No, uusi nuppusato on kehittymässä, sillä lajike kuuluu kukintansa uusiviin portland-ruusuihin. Ja muut ostokset voivat hyvin.
Meillä tosiaan tuli tämä muuttohässäkkä kaikkien muiden muutosten päälle, mutta enin stressi meni jo. Olette tervetulleita käymään Villalla milloin vain, meidän yläkerta pysyy joka tapauksessa rakennustyömaana vielä pitkään. Ja vieraat antavat hyvän syyn puuhata jotain muuta välillä. Vaikka laittaa ruokaa ja tissutella viiniä siinä sivussa... :)