• Hortus

Osuva tuo edellinen otsikko :-)

Niin, siis kesän laiskuus. Ensin oltiin mökillä kesäloman loppuun ja tehtiin työtä lähes verenmaku suussa. Torppa vei kaikki mehut ja puutarha pääsi hieman kesannolle siinä sivussa. Sain sentäs tilattua kuorman multaa -jolla olen siistinyt jo monta nurkkaa- ja 40 tonnia soraa, jonka aion kärrätä "japanilaiseen puutarhaan". Lainausmerkit siksi, että se projekti ei ole juuri edistynyt. Rikkaruohot yrittävät valloittaa sitä. Viime viikonloppuna keksin uuden keinon. Laitoin ruohonleikkurin pyörät yläasentoon ja kiskoin sillä pahimman heinikon matalaksi. Kohta pääsen levittämään kangasta ja soraa päälle-vaviskaa rikkaruohot.
Sleepy hienoa! Onneksi olkoon! Onnea loistavan valinnan johdosta. Kyllä sinä ne perennat opit. Niin ja tieteellisissä nimissä auttaa aina se kun keksii jonkin hullun muistisäännön nimestä. Itse muistan esim. sellaisen kuin Eleagnus commutata =Ele Alenius kommunisti. Tyhmä sääntö mutta toimii. Täytyy sanoa, etten ole juuri ehtinyt lukea kenenkään blogeja (enkä päivittää omaani, siksi siirrän haastetta tuonnemmaksi).

Mitäs muut puutarhurit ovat puuhanneet??

Sipulien istutusaika lähestyy. Tähtilaukka (Allium chritophii-kuvassa) oli todella upea. Kukinto melkein 20 cm ja kukki todella pitkään. Suosittelen

6 kommenttia

audinkopoika

21.8.2007 22:37

Huh..huh.. 40 tonnii soraa, aiot si myös kuntoilla, jos sen kärräät ;) Montakohan kottikärryllistä siit tulee? Lähes tuhat?

JPHki

21.8.2007 23:07

Tervetuloa takaisin, Hortus! Totta, kohta alkaa sipulikasvien istutus. Siteeraan taas Tasha Tudoria: "I plant shocking amounts of bulbs each year..."

Apoptoosi

21.8.2007 23:16

No niin, tätä päivitystä onkin saanut odottaa! Olin jo ihan varma, että olet kääntynyt heteroksi ja liittynyt Aslaniin. Klorofyllissä olet sentään tainnut käydä antamassa elonmerkkejä. Nice to have you back.
40 tonnia ei oikein sano mitään. Ei se kait lopulta ihan hirveästi ole. Hyvää hyötylikuntaa syksyksi.
Paljon on kesän aikana ehtinyt tapahtua, mutta en silti osaa nostaa mitään ylitse muiden. Jossain vaiheessa tajusin, että tänä kesänä tuli kuluneeksi 25 vuotta tämän harrastukseni aloittamisesta. Pikkupoika olin silloin ja pystyn ajoittamaan sen näin tarkasti parin tapahtuman ansiosta.

pietari

22.8.2007 10:03

siis 40 tonnia on käsittämätön määrä.. aikamoinen zen-keskus teille tulossa!

meillä kesä enempi vanhan ylläpitoa. rikkaruohoja, enimmäkseen peltokiertoa, kitketty melkein tonnikaupalla. suunnitellut, josko sitä voisi käyttää uusiutuvana energialähteenä jotenkin. yksi omenapuu menee uusiksi syksyllä, kun siihen on tullut rutto.

arvelen, että Toi suunnittelee sipulien ostoa taas, mutta tällä kertaa mä aion pistää kampohin. ja tulen häviämään..

Hortus

22.8.2007 20:28

Hei kiitos Pojat

Oli kuin kotiin olisi palannut, kun vanhat tutut ovat tervetuloa toivottamassa.
No se 40 tonnia on sellainen kaksoisperävaunullinen rekka, kaksi isoa kasaa, mutta joo, kyllä siitä muutama kottikärryllinen siunaantuu. Hauis kasvaa :-)

Ai niin Pietari-kiva muuten saada tänne uusia ihmisiä- minä istutin viimevuonna punakukkaista karhunköynnöstä. On muuten aika upea kun sen laittaa kasvamaan seivästä ylös. Kaikki tutut ovat aivan kauhuissaan, että olet tollaisen puutarhaasi ottanut, ja ihan vapaaehtoisesti. Helsindgin kaisaniemestä vain oli jäänyt mieleen, upeat köynnös "salot" joissa oli valkoista karhunköynnöstä ja halusin samanlaiset. Tosin juurimaton kaivamisella alkaa jo olla kiire.

HTHB

22.8.2007 21:10

Sipuleita... niin.... meillä taitaa olla luku menossa kaikkien lajien kanssa yli kolmensadan... olen yrittänyt pitää jonkinlaista kohtuutta tässä... yksi motivaattori ovat kaikki ne lajit joita mainitaan vesimyyrien karkottajiksi...