Kuolemanrangaistus

Eri kulttuureissa samaa sukupuolta olevien väliset intiimit suhteet on toisinaan nähty niin pahoina, että sellaisesta on voitu rangaista kuolemalla. Uskonnollistaustaisesti homoseksuaalisuus ja homoseksuaaliset suhteet on nähty luomisjärjestyksen ja luojan tahdon rikkomisena sekä "luonnottomuutena".

Kuolemanrangaistus samaa sukupuolta olevien suhteista nykyään

Samaa sukupuolta olevien välisestä seksistä voidaan määrätä kuolemanrangaistus Bruneissa, Iranissa, Jemenissä, Saudi Arabiassa ja Sudanissa sekä joissain Nigerian ja Somalian osissa. Kuolemantuomio on mahdollinen myös Afganistanissa, Pakistanissa, Qatarissa, Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa ja osassa Venäjään kuuluvaa Tšetšeniaa. Joissain islamilaista sharia-lakia noudattavissa maissa kuolemanrangaistuksen mahdollisuus koskee vain muslimiväestöä. Viimeksi Bruneissa on käsitelty kuolemanrangaistusta.

Kansainvälinen ILGA-järjestö pitää yllä katsausta seksuaalivähemmistöjä koskettavasta lainsäädännöstä.

Kuolemantuomio pannaan täytäntöön tyypillisesti hirttämällä ja joissain maissa kivittämällä, yleensä julkisesti. Ennen surmaamista tuomittu saatetaan ruoskia. Erityisesti ei-valtiolliset uskonnolliset hallinnot ovat saattaneet pudottaa tuomittuja kädet sidottuina korkeiden rakennusten katoilta.