Iranilaisnuoret odottavat teloitusta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Human Right Watch kertoo kolmesta nuoresta iranilaisesta miehestä, joita uhkaa kuolemanrangaistus.Mehdi P. on Täbrisistä itäisestä Aserbaidsanista, Moshen G. Shirazista eteläisestä Farista ja Nemat Savafi Arbadilista luoteisosasta maata. Kaikki kolme tuomittiin kuolemaan eri oikeudenkäynneissä, toisistaan riippumatta. Kaikki olivat tekohetkellä 16-vuotiaita. Nyt odotetaan hirttämistä.

Human Right Watchin mielestä on väärin teloittaa alaikäisiä. Myös se, että teloitetaan homoseksuaalisuuden takia, on vastenmielistä. Iranin hallitus ei noudata yksinkertaisimpia ihmisoikeuksia , jos se teloituttaa nämä nuoret ihmiset.

Hyvin yksinkertaiset homoseksuaaliset teot voivat johtaa Iranin lain Lavatin mukaan kuolemaan, kun on todistajia. Tässä tapauksessa todistajanlausuntoja ei edes ole. Iranin lain mukaan yli 14,7-vuotiaat homosuhteisiin syyllistyneet saavat teloitustuomion. Nuoremmat ruoskitaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tarkkaa tietoa iranilaisten homojen teloitusten määristä ei ole. Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan vuoden 1979 jälkeen tuhannet homot on tapettu. Vuonna 2005 herätti erityisen laajaa huomiota kuvat kahdesta homopojasta. Vuonna 2007 presidentti Ahmadinedshad kuvaili maataan homottomaksi. Iran on allekirjoittanut YK:n lastenoikeuksien sopimuksen, jossa sanotaan, että alle 18-vuotiaita ei teloiteta. Iran odottaa, kunnes syylliset täyttävät 18 vuotta.


Iranilaisten homojen maanpakolaisuusjärjestö toimii Englannissa (vai toimiiko se nyt kanadassa? "Iranian Railroad for Queer Refugees IRQR"). Järjestö on kiinnittänyt huomiota, että iranilaisia homoja ei välttämättä hyväksytä pakolaisiksi Eurooppaan. Arsham Parsi, IRQRN perustaja on kääntynyt Saksan ulkoministerin Guido Westerwellen puoleen, ja pyytänyt, että tämä tekisi kaiken mahdollisen teloitusten estämiseksi.

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • nimetön
  • 16.11.2009, 12.32
Kyllä käy sääliksi näitä nuoria. Jos vain jotenkin voisi auttaa heitä.