Uganda: Homoja uhataan kuolemanrangaistuksella

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Vaikeasta homoseksuaalisuudesta voidaan Ugandassa tulevaisuudessa antaa teloitustuomio. Normaalista homoseksuaalisuudesta ehdotetaan elinkautista. Tällä hetkelläkin voi saada elinikäisen vankeustuomion. Kuolemantuomio tulee homosuhteesta vammaiseen tai alaikäiseen. Myös tekijän HIV olisi aihe kuolemantuomioon. Hyväilyistä ja muista "ei-loppuun-saakka-suoritetuista-seksiakteista" saa seitsemän vuotta vankeutta.

Homoseksuaalisuuden mainostaminen johtaa viiden vuoden vankeuteen. Yrityksiltä ja yhdistyksiltä, jotka propagoivat, otetaan heti lisenssi pois.

Näillä tiukoilla määräyksillä halutaan suojella perhettä. Lailla halutaan erityisesti suojella nuoria, joilla on vaara joutua seksuaalisen väärinkäytön ja irstailun kohteiksi. Heitä suojataan kulttuurin muutoksilta, sensuroimattomalta informaatioteknologialta ja homojen lisääntyviltä yrityksiltä luoda lapsiin seksikontakteja.

Ugandasta saattaa olla tulossa kahdeksas maa, joka rankaisee homoseksuaalisuudesta kuolemalla. Maa ei ole muslimimaa, vaan väestöstä 45% on katolisia ja 40% anglikaaneja. Uganda on yksi maailman gayvihamielisimmistä maista. Huhtikuussa maan etiikkaministeri selitti, että YK yrittää pakottaa Ugandan homosekusaalisuuteen. Maan presidentti sanoi, että homous on ulkomaista tuontitavaraa. Samainen presidentti Museveni nautti aikoinaan poliittisesta turvapaikasta Itävallassa. Oleskelu Euroopassa ei kuitenkaan herättänyt Musevenia ajattelemaan ihmisoikeuksia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!