Nuori homomies kivitettiin kuoliaaksi Somaliassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 18

Englantilaiselta gaymuslimien ryhmältä Somali Gay Communitylta Lontoosta on saatu tieto, että viikko sitten 18-vuotias homomies on teloitettu hautaamalla maahan ja kivittämällä. Surmaaminen tapahtui n. 80 kilometrin päässä Mogadishusta. Syynä teloitukseen oli nuorukaisen homoseksuaalisuus.

Englanninkielisissä uutisteksteissä tiedetään nuorukaisen nimi: Mohamed Ali Baashi ja tappajaryhmä: Al-Qaidan somalilainen islamistiryhmä Al-Shabaab. Surmapaikaksi kerrotaan Barawe-niminen paikkakunta. Surman tapahtumapaikalta on kuvia mm. facebookissa. Kuvat on välittänyt Somali Gay Community. Kuvien aitous on kuitenkin asetettu kyseenalaiseksi. Kolmas kuva on poistettu, koska se oli vuodelta 2009.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152662267765455.1073741825.286230935454&type=1

Nuorukaista oli syytetty sodomiasta ja järkyttyneet kyläläiset oli komennettu paikalle katsomaan, kun Al-Shabaabin miehet hoitivat kivityksen. Toista miestä oli syytetty murhasta, ja hänet ammuttiin. Suuremman rikoksen tehnyt kivitettiin kuoliaaksi. Oikeuden tuomari oli kiitellyt sitä, että oikeus toteutui.

Kenialainen HLBTI-uutissivusto Identitykenya kertoo, että se ei ole saanut vahvistusta uutiselle omien yhteyksiensä kautta. Sen vuoksi käytetään sanaa 'allegedly' (luultavasti). Kuitenkin GayStarNews kertoo, että uutistoimisto AP on vahvistanut tiedot tapahtumasta. Paikallinen asukas on kertonut, että kivitys tapahtui perjantaina 15. maaliskuuta 2013. Al-Shabaabin virkailija kertoi, että tapahtumaan liittyi 13-vuotias nuori, joka oli pakotettu seksuaaliseen kanssakäymiseen. Kuitenkin aikaisemmin on tpahtunut, että tällaisissa tapauksissa todisteita tehtaillaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Epävakailta alueilta, kuten Somaliasta on vaikea saada luotettavaa tietoa. Tieto tulee usein pakolaisrymien kautta. Englannissa on yli 100 000 somalian kieltä puhuvaa, ja nettiin on syntynyt somalialaisten gay-ryhmiä.

Ruotsissa on n. 40 000 somalia. QX.se kertoo olleensa yhteydessä mieheen, jolla on yhteyksiä surmatun synnyinpaikkakunnalle. Sieltä on kerrottu, että tapaus on totta. Kuvat on julkaistu sen takia, että maailma näkee, mitä kivittäminen tarkoittaa.

Suomessa on yli 10 000 somalia. Gay-piireissä ilmeisesti yhteyksiä somalilaisiin on hyvin vähän. Netissä ei ilmeisesti ole mitään käännöskoneita, joilla voisi helposti kääntää somalinkielistä tekstiä englanniksi tai suomeksi, joten somalilaista mediaa on vaikea seurata.

http://deathpenaltynews.blogspot.fi/2013/03/gay-teen-stoned-to-death-in-somalia.html

18 kommenttia

  • 1 / 18
  • Anonyymi
  • 24.3.2013, 9.25
Tapahtuiko tämä siis Somaliassa vai Somalimaassa?
Kiitos huomiosta. Otin otsikon jostain englanninkielisestä uutistekstistä.Pitää olla Somalia, korjattu.

Kommenttia muokattu: 24.03.2013 klo 09:37