Stuertti huolissaan lentämisestä homoseksuaalisuudesta kuolemantuomiolla rankaisevaan Iraniin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 6

Air Francen stuertti on huolissaan siitä, että voi homoseksuaalina joutua lentämään Air Francen uudella Pariisi-Teheran reitillä maahan, jossa homoseksuaalisista suhteista saatetaan langettaa kuolemantuomio.

Laurent M -nimellä esittäytyvä Air Francen stuertti kerää parhaillaan nimiä asiaa koskevaan vetoomukseen. Hän vaatii, että lentoyhtiö "takaa homoseksuaalisille miehistön jäsenille oikeuden kieltäytyä menemästä maahan, jossa heidät voidaan surmata sen vuoksi mitä ovat".

Vetoomus on osoitettu Air Francen toimitusjohtajalle ja Ranskan hallitukselle.

- Homoseksuaalisuus on Iranissa laitonta. Rangaistus vaihtelee jopa 74 ruoskaniskusta alaikäisille aikuisille langetettavaan kuolemanrangaistukseen, kirjoitetaan adressissa.

- Tietenkään seksuaalinen suuntautuneisuutemme ei lue passissamme, eikä se vaikuta työhömme... mutta on käsittämätöntä pakottaa joku menemään maahan, jossa ihmiset tuomitaan siitä, keitä he ovat.

- On myös käsittämätöntä pyytää ihmisiä, jotka taistelivat tasa-arvon puolesta kotimaassaan tai taistelivat perheensä tunnistamisen puolesta, piilottamaan ammatissaan se, mitä ovat.

Otsikolla "Air Francen homot stuertit eivät halua lentää Iraniin tuomittavaksi kuolemaan" julkaistu vetoomus on saanut tähän mennessä noin 2 400 allekirjoitusta. Vetoomustekstin yhteyteen on liitetty kuva, jossa ilmeisesti homoseksuaalisesta suhteesta tuomittua miestä ollaan hirttämässä nosturilla.

Naispuolinen henkilökunta on jo saanut mahdollisuuden kieltäytyä reitiltä ilman seuraamuksia. Reitillä naisten on käytettävä huntua ja housuja.

Lentojen on määrä alkaa uudella reitillä 17. huhtikuuta.

Länsimaiden yhteydet öljyvaroiltaan rikkaaseen Iraniin ovat lisääntyneet sen jälkeen kun Iran lupautui luopumaan ydinaseen kehittelystä.

Homoseksuaalisista suhteista rangaistaan kymmenissä maissa, kourallisessa jopa kuolemalla

Iran on yksi niistä maista, jotka kohtelevat homoseksuaalisista suhteista kiinni jääneitä ankarimmin, jopa määrämällä kuolemantuomioita. Muita tällaisia maita ovat Jemen, Mauritania, Nigeria, Qatar, Saudi Arabia, Somalia, Sudan ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat.

Kaikkiaan homoseksuaalisista suhteista rangaistaan 75 maassa. Valtaosassa tuomioina ovat eri mittaiset vankeusrangaistukset. Erityisesti joissain islaminuskoisissa maissa käytetään myös julkista ruoskintaa rangaistuksena.

PinkNews: Air France faces revolt from gay cabin crew over flights to Iran
The Local: Air France´s gay stewards rebel over flights to Iran
Change.org: Les stewards gays d´Air France ne veulent pas voler vers la peine de mort en Iran
Harvat tietävät, että homosuhteet on kielletty yli 75 valtiossa

6 kommenttia

  • 1 / 6
  • Cadence
  • 13.4.2016, 23.57
"Iran on yksi niistä maista, jotka kohtelevat homoseksuaalisista suhteista kiinni jääneitä ankarimmin, jopa määrämällä kuolemantuomioita. Muita tällaisia maita ovat Jemen, Mauritania, Nigeria, Qatar, Saudi Arabia, Somalia, Sudan ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat."

Onko vastaavanlaisia mielenosoituksia järjestetty myös näiden maiden reittilentojen suhteen? Tiedän homoja, jotka ovat käyneet Dubain turistikeitaassa vierailemassa, eikä siinä vaa'assa näytä paljoa painaneen maan maineet.

Ei edes, vaikka Dubaissa on jaettu vankilatuomioita "homomaisista kättelyistä". Eikä sekään haittaa heteroita, että vaimon pahoinpitely on laillista, kunhan siitä ei jää jälkiä, ja raiskattu voi itse joutua vankilaan raiskauksesta.

Aika vähän saa lukea myöskään Amnestyn raportteja Saudi-Arabiasta. Ehkä syy on siinä, että Saudien kuninkaan kuollessa hautajaisiin saapuivat kaikki länsimaiden silmäätekevät aina Angelasta Obamaan ja Cameroniin.
Olen samaa mieltä. Noiden maiden - ja kaikkien, joissa homoseksuaaliset suhteet määritellään rikollisiksi - suhteen olisi tarpeen pitää vähän isompaa meteliä.