Jälleen Iranissa uhkaa hirttäminen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Gay Middle East -portaali ja englantilainen Outrage kehottavat ihmisiä ympäri maailman kääntymään poliitikkojensa, suurlähetystöjensä ja ulkoministeriöiden puoleen, koska Iranissa ollaan teloittamassa 18-vuotiasta miestä homoseksuaalisuuden vuoksi.

Ebrahim Hamidi tuomittiin 21. kesäkuuta erään maakunnan oikeudessa kuolemaan, koska hänen väitettiin yrittäneen raiskata toisen miehen. Hänen puolustusasianajajansa puhuu sodomia-syytteestä. Tuomio voidaan panna täytäntöön millä hetkellä hyvänsä, vaikka korkein oikeus on kumonnut kuolemanrangaistuksen ja palauttanut asian alempaan oikeusistuimeen. Oletettu uhri on myöntänyt keksineensä väkivallan tässä jutussa.

Hamidi oli yksi neljästä nuoresta, jotka ovat olleet oikeudessa tässä asiassa. Todellinen syy löytyy Hamidin ja oletetun uhrin perheiden riidasta. Poliisi pidätti neljä nuorta miestä ja nämä myönsivät, kun poliisi väkivallalla uhaten kertoi uhrin tarinaa. Syytetyt olivat syytteen mukaan laskeneet uhrinsa housut alas, mutta eivät olleet edenneet raiskaamiseen. Hamidia oli kidutettu ja hakattu kuulusteluissa.

Kahdessa ensimmäisessä käsittelyssä kaikki neljä tuomittiin kuolemaan, mutta kolmannessa käsittelyssä vain Hamidi tuomittiin kuolemaan. Viidestä tuomarista kaksi piti Hamidia syyttömänä. Prosessi pohjautui kokonaan uhrin kertomuksiin. Uhri myönsi oikeudessa, että hänen vanhempansa pakottivat hänet väärään todisteluun.

Gay Middle East kertoo, ettei ole mitään todisteita Hamidin homoseksuaalisuudesta. Nyt tarvitaan kansainvälistä apua, jotta kuolemantuomiostoa luovutaan. "Tapauksesta käy hyvin ilmi, että syyttömät ihmiset voivat joutua kuolemaan, kun heitä syytetään homoseksuaalisuudesta", sanoo englantilainen ihmisoikeusaktivisti Peter Tatchell. Vain maan korkein oikeusviranomainen pystyy keskeyttämään teloituksen. Nyt olisi tärkeä saada läntiset viranomaiset reagoimaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hamidin puolustusasianajaja on kadonnut jäljettömiin heinäkuun lopulla. Poliisi antoi hänestä pidätysmääräyksen. Hän on kuitenkin blogissaan kertonut tapahtumista.

Iranissa homomiehille tulee kuolemanrangaistuksia, kun heitä syytetään ahdistelusta tai raiskaamisesta. Usein syytökset ovat tekaistuja, mutta kansainvälinen painostus on näissä tapauksissa vaikeaa. Kun "rikolliset" hirtetään, ulkomaiden on vaikea protestoida.

Gay Middle east -sivusto

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!