Lontoon joukkoliikenne rajoittaa niiden maiden mainontaa, joissa samaa sukupuolta olevien suhteista rangaistaan kuolemalla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Lontoon metro

Lontoon joukkoliikenteestä vastaava Transport for London (TfL) ei jatkossa salli yhdentoista maan mainontaa liikennevälineidensä yhteydessä. Perusteena on näiden maiden huono ihmisoikeustilanne ja erityisesti hlbti-vähemmistöjen huono kohtelu.

Asiasta kirjoittaneen Evening Standard -julkaisun mukaan Lontoon Vihreiden edustaja Caroline Russell kirjoitti pormestari Sadiq Khanille huolestaan maiden ihmisoikeustilanteesta. 

Brunein mainokset poistettiin jo aiemmin, sen jälkeen kun maassa otettiin huhtikuun alussa käyttöön kuolemanrangaistus kivittämällä samaa sukupuolta olevien välisestä seksistä. Jatkossa kieltolistalla ovat myös Iran, Jemen, Nigeria, Saudi Arabia, Somalia ja Sudan, joissa kaikissa samaa sukupuolta olevien suhde voi johtaa kuolemanrangaistukseen. Edellisten lisäksi kieltolistalla ovat myös Afganistan, Pakistan, Mauritania, Qatar ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat, joissa kuolemanrangaistus on myös mahdollinen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Evening Standard kirjoittaa, että lokakuun 2016 jälkeen TfL:n liikennevälineissä on ollut käynnissä 26 mainoskampanjaa kieltolistalle päätyneistä valtioista. Kyse on ollut esimerkiksi valtiollisten lentoyhtiöiden ja maihin kohdistuvaa matkailua edistäviä mainoksia.

Vuonna 2012 kristillistaustainen eheytysideologiaa edistävä järjestö pyrki kampanjoimaan "ex-gay" -mainoksillaan Lontoon busseissa, mutta kampanja kiellettiin. Asiaa puitiin sen jälkeen oikeudessa, joka totesi kiellon perustelluksi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!