Piranshahr: Kuolema kivittämällä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

20-vuotias Ayub ja 21-vuotias Mosleh on tuomittu luoteisiranilaisessa Piranshahrissa kuolemaan kivittämällä. Heitä syytettiin 17-vuotiaan nuorukaisen raiskaamisesta. Toisen miehen kamerasta löytyi video, jossa he olivat sukupuoliyhteydessä 17-vuotiaaseen.

Miehiä syytettiin myös siitä, että he olivat liittäneet videoon kuvia presidentti Ahmadinejadista. Aasille oli muokkausohjelmalla annettu Ajatolla Khamenein kasvot. Kun uskontopoliisi löysi videon, molemmat miehet vangittiin. Pikatuomioistuin toi kuolemanrangaistuksen kivittämällä.

Ihmisoikeusjärjestöt epäilevät, että kyseessä ei suinkaan ollut raiskaaminen, vaan homoseksi leimataan aina oikeudessa raiskaamiseksi. Kuolemaantuomittujen perheet eivät ole protestoineet, koska kyseessä on suuri häpeä perheelle. Kansainväliset tukitoimet eivät Iranissa auta, koska tuomiot pannaan nopeasti toimeen. Kivitys on luvattu ylihuomiseksi.

(Pinknews)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Viime vuosien oikeuskäytännöt Iranista ovat olleet usein sillä linjalla, että kaikki muu kuin miehen ja naisen välinen aviollinen seksi on "raiskaus", ja jos "raiskauksen" kohde on nainen, niin silloin uhri voi jopa tulla rangaistuksi.

Pidän tuomittavana, jos mikä tahansa valtio käyttää kuolemanrangaistusta oman maansa kansalaisten murhaamiseen uskonnollisin perustein. Jos asia on Iranille aivan ylitsepääsemättömän vaikea, niin ottakoon linjaksi vaikka maastakarkoituksen. Moni maa antaa turvapaikankin, jos hakija on hengenvaarassa seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi.

Vähemmistöjen karu kohtelu muutamissa maissa on jäänyt naisten asemasta puhumisen jalkoihin. Esim. Iranin naapurissa Irakissa naisen asema ei ehkä ole ihan pohjoismaisen standardin mukaista, mutta käsittääkseni irakilaisia naisia ei kuolemanpartiot jahtaa systemaattisesti.