Matemaatikko Alan Turingin kuva 50 punnan seteliin
Vuonna 2021 käyttöön otettavan uuteen 50 punnan seteliin henkilökuvaksi tulee Alan Turing (1912–1954).
Vuonna 2021 käyttöön otettavan uuteen 50 punnan seteliin henkilökuvaksi tulee Alan Turing (1912–1954).
Homovainoja oli sodan jälkeen myös Isossa Britanniassa. Tänään astui voimaan ns. "Alan Turing's Law", jolla armahdetaan rangaistuksen saaneet joitakin poikkeuksia lukuunottamatta.
Ison-Britannian hallitus kertoi torstaina, että homosuhteista tuomitut kymmenet tuhannet miehet armahdetaan. Samaa sukupuolta olevien suhteet laillistettiin Englannissa ja Walesissa 1967, Skotlannissa 1980 ja Pohjois-Irlannissa 1982.
Matemaatikko Alan Turingista kertova The Imitation Game -elokuva palkttiin parhaan sovitetun käsikirjoituksen Oscarilla.
Huippumatemaatikko Alan Turing tuomittiin 1950-luvulla homoseksuaalisuudesta, ja hänet armahdettiin vuonna 2013. Nyt Turingin perhe katsoo, että kaikille 49 000 homoseksuaalisuuden vuoksi Britanniassa tuomitulle kuuluu vastaava armahdus.
Alan Turingin muistikirja huutokaupataan huhtikuussa, kertoo amerikkalainen Bonhams-huutokauppakamari. Turing tunnetaan natsien Enigma-salakirjoituskoodin purkamisesta. Kiitosten sijaan Turing sai osakseen vainon homoseksuaalisuutensa vuoksi.
Alan Turing oli tienraivaajana kohti tietokoneaikakautta. Hän oli homo ja kohtalo oli traaginen. Hänet tuomittiin 1952 oikeudessa homoseksuaalisuudesta. Hän tappoi itsensä. Elisabeth II armahti Turingin. Ainakin 50 000 miestä on vielä armahtamatta.
Government Communications Headquarters - GCHQ toimii kuin mikä tahansa yritys. Henkilökunnan hyvinvoinnista huolehditaan monin eri tavoin.
Alan Turing auttoi nerokkuudellaan murtamaan sodan aikana Natsisaksan Enigma-koodin. Paljastuttuaan homoksi, hänet pakotettiin kemialliseen kastraatioon. Hän teki itsemurhan vuonna 1954. Hänen kohteluaan halutaan pyytää anteeksi postuumisti.
Tunnettu brittimatemaatikko ja tietokonenero Alan Turing saa tänä vuonna Englannissa postimerkin. Turing oli sodan aikana ratkaisemassa saksalaisten salakirjoituskone Enigman koodia. Sodan jälkeen häntä käsiteltiin rikollisena ja hän teki itsemurhan.
Englannissa on kerätty nimiä adressiin, jossa vaaditaan, että valtion on pyydettävä anteeksi sitä, mitä tehtiin lahjakkaalle matemaatikolle Alan Turingille 1950-luvulla. Nyt pääministeri sanoi kauhistelevansa Turingin kohtelua.
Alan Turingille paljastettiin maanantaina muistopatsas Bletchley Parkissa (paikassa, jossa avattiin saksalaisten sukellusveneille lähettämät viestit sodan aikana). Turing osallistui mm. maailmankuulun