ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat linkit kaikki artikkelit

Videopelijulkaisija homovastaisen kirjekampanjan kohteeksi

Sami Mollgren • 08.04.2012 12:05 • 4 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Tietokone- ja konsolipelejä julkaiseva Electronic Arts eli EA on saanut homokielteiset tahot takajaloilleen. Yritys on joutunut massiivisen kirjekampanjoinnin kohteeksi videopeliensä LGBT-sisällön vuoksi.

GamesIndustry International -palvelun tietojoen mukaan EA on saanut tuhansia kirjeitä ja sähköposteja, joissa protestoidaan sitä vastaan, että yhtiön omistaman BioWaren tuottamissa roolipeleissä ovat samaa sukupuolta olevien suhteet normaaleja asioita. Tällaisia pelejä ovat esimerkiksi Mass Effect 3 ja Star Wars: The Old Republic.

Protestikirjeet on osoitettu EA:n johtoryhmälle ja muille korkeassa asemassa oleville henkilöille. Monissa viesteissä uhataan boikotoida EA:n tuotteita, jos yhtiö kieltäytyy estämästä materiaalistaan samaa sukupuolta olevien suhteet.

Joissain kirjeissä väitetään, että LGBT-järjestöt ovat painostaneet yhtiötä sisällyttämään peleihinsä homoseksuaalista sisältöä ja että sisällöllä altistetaan lapsia väkisin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyville aiheille.

Joissain kirjeissä syytetään yhtiötä sananvapauden rajoittamisesta, koska LGBT-sisältöä vastustavia viestejä poistetaan yhtiön viralliselta keskustelufoorumilta. Viestien poistamista onkin tapahtunut, jos viestit ovat olleet foorumin sääntöjen vastaisia.

Pelaaja ei kuitenkaan joudu väkisin esimerkiksi homosuhteeseen ja pelien kansissa on mukana asianmukaiset sisällöstä kertovat tarrat. Yhtiöstä myös muistutetaan, ettei sananvapaus ole sama asia kuin oikeus saada viestinsä jossain julki.

Monet kirjeistä tulevat Floridasta. Perinteisten perhearvojen puolustajaksi ilmoittautuva Florida Family Association on kehottanut tukijoitaan osallistumaan Star Wars -pelin ja muiden EA:n pelien homosuhteiden vastaiseen kampanjaan. Kampanjoinnin taustalla lienee edellä mainitun lisäksi sellaisia homoseksuaalisuutta vastustavia toimijoita kuin Focus on the Family ja The Family Research Council.

- Uudessa Star Wars -pelissä suurin uhka imperiumille saattavat olla homoaktivistit, arvelee The Family Research Councilin johtaja Tony Perkins.

EA ei kuitenkaan aio poistaa peleistään mahdollisuutta samaa sukupuolta olevien suhteisiin. Mahdollisuus tarjotaan jatkossakin pelaajille, jotka haluavat esimerkiksi rakentaa pelihahmonsa tosielämän suuntautumisensa mukaan. Myös foorumien moderointikäytäntö jatkuu entisenlaisena.

- Me laitamme peleimimme mahdollisuuden samaa sukupuolta oleviin suhteisiin; me emme hyväksy vihapuhetta foorumilla, toteaa EA:n viestintäjohtaja Jeff Brown.

Vuonna 1982 perustettu Electronic Arts eli EA on maailman suurin pelitalo. Se on ostanut lukuisia pienempiä pelistudioita.

Asiasta Suomessa kirjoittaneella viihdesivusto dome.fi:llä aihe on herättänyt vilkasta lukijakeskustelua.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Floridassa ääriuskonnoliset ryhmät ovat ennenkin epäonnistuneet kampanjoinneissaan. Muistuu mieleeni vuosien takainen Disney-boikotti. Syynä oli se, että Disneyn teemapuistossa sallittiin Gay Day. Boikotti sammui hitaasti ja eniten siitä todellisuudessa kärsivat fundisperheiden omat lapset, joiden ei sallittu menevän teemapuistoon.

Minä muistan vieläkin sen aikaisen Disney tiedottajan julkisen kommentin näistä boikotin järjestäjistä. Se meni jotenkin näin: "Jos kysytte yhtiön virallista kantaa vastaamme, että jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä. Jos haluatte tietää henkilökohtaisen kantani, se on, että ne ovat sekopäitä (nuts)!"
  JuhaniV • 08.04.2012 12:41
Uutisessa mainituista homovastaisista ryhmistä/järjestöistä Family Research Council, joka ei nimestään huolimatta tutki, neuvo eikä auta ketään vaan käyttää kaikki varansa ja energiansa homovastaiseen toimintaan, kuuluu ihmisoikeusjärjestö Southern Poverty Law Centerin listaamiin ”virallisiin” viharyhmiin.

Florida Family Associationin sivut on näköjään Anonymous kaatanut jossain vaiheessa:
tpmmuckraker.talkingpointsmemo.com

Homo-ongelmaiset fundisryhmät järjestävät näitä boikottejaan, jotka sitten onneksi koituvat meidän hyödyksemme. Kiihkikset käynnistivät viimeksi kampanjan maailman suurinta kahvilaketjua Starbucksia vastaan. SPLC:n listalla oleva National Organization for Marriage -vihajärjestö ei tykännyt, että Starbucks kannatti Washingtonin osavaltion hyväksymää tasa-arvoista avioliittolakia. NOM käynnisti kampanjan Starbucksin dumppaamiseksi
www.dumpstarbucks.com
ja sai kasaan 28 000 samanmielistä.

Starbucksia kannattavat keräsivät kampanjallaan yli 640 000 kannattajaa
sumofus.org
ja keräys jatkuu, joten siihen voit vielä osallistua.
---

NOM:illa on ollut viimeaikoina suurempiakin vastoinkäymisiä kuin Starbucksin tapaus. Julkisuuteen päästettiin nimittäin NOM:n tarkka toimintaohjelma, johon sisältyy mm. latinojen ja mustien kiihottaminen homoja vastaan:

www.washingtonpost.com

Tältä sivulta pääsee NOM:in dokumentteihin, jotka liittovaltion tuomioistuin Mainen osavaltiossa antoi julkisuuteen tasan kaksi viikkoa sitten:

www.hrc.org
  hks • 09.04.2012 00:39
EA sai noin viikko sitten palkinnon "the worst company in America" yleisöäänestyksen tuloksena. Suurimman osan äänistä epäiltiin tulleen Mass Effect pelisarjan faneilta, jotka olivat pettyneitä pelisarjan päätökseen. Kuinka ollakaan, tämä jo vanha asia nostettiin yhtäkkiä tiedotteen muodossa julkisuuteen palkinnon myöntämisen jälkeen. Vaikkei asiayhteyttä ole sanottu, koen että tällä esiinnostolla yritetään luoda mielikuvaa että yleisöäänestyksen tulosta selittäisi EA:n homofobian vastustaminen. Voi olla, että teen liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, tämä siis oma subjektiivinen näkemykseni.

Minusta EA:n päätös olla antamatta periksi HLBT-vastaisille protesteille on itsessään kunnioitettava teko, mutta se miksi uutinen nostettiin juuri nyt uudestaan esiin tuntuu hieman hämmentävältä. Tulee vähän sellainen tunne, että yritys yrittää patsastella HLBT-myönteisyydellään, ja käyttää sitä PR-välineenä siloitellakseen julkikuvaansa.
  Heidi • 09.04.2012 15:34
Nettiäänestys Amerikan huonoimmasta yrityksestä on lähinnä hupijuttu. Huonoimpien listalla ovat EA:n lisäksi mm. Bank of America, Wal-Mart, Google, Apple, Facebook, Sony jne., joilla kaikilla on miljoonia, jopa satoja miljoonia asiakkaita. EA:n tuotteita käyttää yli 300 miljoonaa asiakasta.

Homovihajärjestöt aloittivat kampanjan EA:ta vastaan ennen pelin julkistamista, ja nyt on käynyt ilmi, että useimmat protestoijat eivät ole edes tutustuneet EA:n peleihin.
  hks • 10.04.2012 00:47
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy