ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Suomen QX Gay Gaala peruttu sponsorien puutteen vuoksi - uusi konsepti suunnitteilla

Sami Mollgren • 11.11.2017 16:01 • 4 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

QX Gay Gaala järjestettiin helmikuussa 2017 Savoy-teatterissa Helsingissä.
Helmikuun 2018 ensimmäiselle päivälle suunniteltu järjestyksessään viides Suomen QX Gay Gaala on peruttu. Palkintoja ja tunnustuksia on tarkoitus jakaa jatkossakin, uudistetun konseptin puitteissa.

Asiasta kerrotaan suomenkielisellä QX.fi -sivustolla. Peruuntumisesta kertovassa kirjoituksessa todetaan, että asian suhteen pitäisi tapahtua talven aikana.

Perimmäiseksi syyksi gaalan peruuntumiselle kerrotaan yhteistyökumppanien puute. Neljässä jo järjestetyssä gaalassa maksaneita katsojia on ollut noin 200 kussakin. Sponsoreilta saatavat varat ja lipunmyyntitulot eivät riitä kattamaan kuluja. Gaalan peruuntumisesta kertovassa kirjoituksessa kerrotaan, että jo helmikuun 2016 gaalan järjestäminen oli vaakalaudalla, samasta syystä.

QX Gay Gaalan järjestää ruotsalainen QX Förlag AB. Ensimmäisen QX Gay Gaala järjestettiin yökerhossa Tukholmassa vuonna 1998 ja Suomessa tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran tammikuussa 2014. Gaalan kotimaassa Ruotsissa tapahtuma on ollut Suomessa järjestettyä tapahtumaa suurimuotoisempi. Katsojia paikan päällä on noin 1 700 ja televisioidun koosteen näkee noin miljoona ihmistä. Tukholmassa talvella 2018 järjestettävässä gaalassa vietetään 20:tta juhlavuotta.

Ensimmäisessä Suomessa järjestetyssä QX Gay Gaalassa "Vuoden Hetero" -tunnustuksen sai yli 700 SM-liigaottelua pelannut Rauman Lukon Harri Tikkanen, 32. Hän oli antanut lokakuussa 2013 haastattelun ranneliike.net -sivustolle. Haastattelussa käsiteltiin hänen arvojaan sekä ihmisoikeuksia - tarkemmin sanoen seksuaalivähemmistöjen asemaa ja urheilua. Tikkanen kannusti tuolloin käsittelemään seksuaalivähemmistöihin liittyviä myös urheilun piirissä avoimesti. Aihepiiri on koettu Suomessa vaikeaksi, eikä huipputason urheilun piirissä asiaa ollut Suomessa ennen tuota haastattelua juuri käsitelty. Tikkasen haastattelu noteerattiin laajasti tiedotusvälineissä. Uranuurtajana Tikkasesta tuli Suomen ensimmäinen Straight Star Ally -urheilija.

Korjaus 13.11. klo 13.25: helmikuun 2016 gaala oli vaakalaudalla, ei vuoden 2017 gaala.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tämä on todella noloa Suomen Gay gaalalle ja todistaa jälleen kerran, että olemme kaukana Ruotsin jäljessä näissä asioissa ja koko vähemmistöasioiden yhteiskunnallinen käsittely ja näkyvyys ovat aivan eri tasolla kuin Ruotsissa. Ruotsin gaala kokoaa paikalle maan johtavat poliitikot ja yhteiskunnalliset vaikuttajat, julkkiksista nyt puhumattakaan, koska tilaisuutta pidetään yhteiskunnallisesti merkityksellisenä, kun taas Suomen vastaava tilaisuus ei kiinnosta täkäläisiä poliitikkoja eikä muitakaan merkittäviä vaikuttajia, Ruotsin gaala on aina loppuunmyyty ja se on myös televisioitu useita kertoja, ei tosin suorana, mutta kuitenkin, ja näin sille on saatu suuri näkyvyys. Milloin Suomessa päästään samaan?
  Anton (ei rekisteröitynyt) • 12.11.2017 12:50
Ruotsista suoraan Suomeen kopioitu konsepti ei täällä usein toimi, yksinkertaisesti siitä syystä että me olemme suomalaisia ja ruotsalaiset ovat ruotsalaisia. Omista lähtökohdista huolella ja nykyaikaisesti toteutettuna (ilman jäykistelyä ja pönötystä mutta myös ilman teennäiseksi koettua vaivaannuttavaa hypetystä) vastaavalla tilaisuudella olisi varmasti täälläkin kysyntää.
  Public eye • 14.11.2017 11:44
Jos Suomessa Helsinki Prideen osallistui kesällä 35.000 henkilöä eikä silti mukaan saatu ketään johtavia poliitikkoja tai muita 'isoja' tyyppejä, niin ei kai 200 henkilön tapahtumaan kukaan silmäätekevä raahaudu paikalle tai mikään yritys tällaista kissanristiäistä ala sponsoroida.

Suomen markkinointi on myös ollut ihan lasten kengissä. Monena vuonna olen jostain pikku-uutisesta lukenut puolivahingossa että tuo gaala on 'ylihuomenna' jolloin on jo jotain muuta ollut ko.päivälle. Ihan samaan syyhyn on homoristeilyt yms. kaatuneet.

Ja mihin sitä rahaa tässä edes niin kauheasti tarvitaan? Varmasti kaupungilta saa jonkin tilan jonain hiljaisena päivänä puoli-ilmaiseksi ja esiintyjät voivat olla mukana talkoohengessä samoin kuin nettiäänestyksen toteuttajat. Tällainen 'gaala' voisi luontevasti olla osa esim. Hki priden ohjelmaa pelkän kunniarotan nimeämisen sijasta.
   (ei rekisteröitynyt) • 15.11.2017 01:28
Toivottavasti saadaan tänne Suomeen Qx gaala järjestettyä josta tulisi Ruotsin esikuvansa mukaan erinomainen show. Televisioita siitä voisi saada hyvän laadun omaava tilaisuus.
  Veijo (ei rekisteröitynyt) • 04.02.2018 17:15
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy