ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Putin on luvannut, että Tsetsenian mahdollisia homovainoja ryhdytään selvittämään

vaeltaja2006 • 06.05.2017 15:57 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Kuva Pietarista vappuna 2017, kuva on tällä nettisivulla (straights_for_equality / vk) https://vk.com/wall-38905640_536155
Kansainvälinen painostus on tuottanut tulosta. Perjantaina 5.5.2017 Putin ensimmäistä kertaa mainitsi mahdollisen homovainon Tsetseniassa. Asia nousi esiin tapaamisessa ihmisoikeusvaltuutettu Tatjana Moskalkovan kanssa.

Ihmisoikeusvaltuutettu esitteli vuosiraporttinsa ja kertoi, että Tsetseniasta on otettu yhteyttä ja niissä oli tuotu esiin ihmisoikeusloukkaukset ”ei-traditionaalista seksuaalisuutta” edustavia ihmisiä kohtaan. Nyt hän on lähettänyt tietoa joillekin tutkintaviranomaisille. Hän on kehottanut uhreiksi joutuneita ottamaan yhteyttä ja viranomaisia antamaan näille ihmisille todistajansuojaa. Asioiden selvittäminen on vaikeaa, koska kaikki todistajat ja uhrit haluavat pysyä tuntemattomina.

Putin vastasi ihmisoikeusvaltuutetulle, että hän pyytää valtionsyyttäjää ja sisäministeriä tukemaan ihmisoikeusvaltuutetun työtä. Putin sanoi: ”Toivon, että kolleegat reagoivat ja tukevat työtänne”.

Myös Tsetsenian presidentti Karyrov lupasi perjantaina asian tutkimista. Hänen mukaansa Tsetsenian viranomaiset haluavat toimia yhteistyössä ihmisoikeusvaltuutetun, valtionsyyttäjän, sisäministeriön ja muiden viranomaisten kanssa. Kadyrov antoi lausuntonsa RIA Novostille. Kadyrov kuitenkin samalla muistutti, että Tsetseniassa ei ole sellaista ilmiötä kuin ”ei-traditionaalinen seksuaalinen suuntautuminen”. Tuhansia vuosia ihmiset ovat eläneet Jumalan moraali- ja etiikkamääräysten mukaan. Tsetsenien keskuudessa ei koskaan ole ollut homoja. Joillekin se on ollut keino yrittää päästä länteen.


Viime viikkoina poliittinen painostus tilanteen selvittämiseksi on lisääntynyt, Viime viikolla Merkel nosti asian esiin, samoin viisi eurooppalaista ulkoministeriä.


Eilen Pink News kertoi 17-vuotiaasta nuoresta miehestä, jonka setä syöksi hänet kuolemaan asunnon parvekkeelta. Poika oli kertonut itsestään totuuden. Perhe halusi "häpeäpilkun" pois perheen yhteydestä. Asia tuli ilmi, kun Tsetseniasta paennut mies kertoi venäläisessä Snob-lehdessä kokemuksiaan.

www.pinknews.co.uk


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy