ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Pohjois-Carolinan lakialoite samaa sukupuolta olevien avioliittojen kieltämisestä ei käsittelyyn

Sami Mollgren • 16.04.2017 22:20 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
USA:n Pohjois-Carolinassa republikaanien ajama aloite samaa sukupuolta olevien avioliittojen kieltämiseksi ei ole päätymässä osavaltion edustajainhuoneen käsiteltäväksi. Asian vahvisti puhemies Tim Moore.

Lakiehdotuksen mukaan USA:n korkein oikeus ylitti perustuslailliset oikeutensa kumotessaan Pohjois-Carolinan kiellon samaa sukupuolta olevien avioliitoille, ja että avioliittokysymys kuuluisi osavaltion päätäntävallan piiriin.

Mooren mukaan aloitteessa on vakavia perustuslaillisia ongelmia.

Keväällä 2012 Pohjois-Carolinassa runsas 60 prosenttia äänesti samaa sukupuolta olevien avioliittojen kieltämisen puolesta.

Kesäkuussa 2015 USA:n korkein oikeus teki äänin 5-4 päätöksen, joka johti samaa sukupuolta olevien avioliittojen sallimiseen kaikkialla liittovaltiossa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Aito avioliitto -seurakunnan Facebook-sivulla oli nostettu esiin tämä nyt kuopattava lakihanke.
  smo • 17.04.2017 07:39
Joo, on nostettu. Mutta voipi olla ettei ihan heti kerrota miten kävi...
Joku vois vähän kommentoida siellä, mut on bannattu niin että pääsen hädin tuskin lukemaan tuota "ihmisoikeusliikkeen" sivua...
  Niksu • 17.04.2017 08:43
Itsekin olen joutunut "pahojen poikien listalle" Aito avioliitto -seurakunnan palstoilla, enkä voi kommentoida - vaikka sanottavaa aina joskus olisikin... Taidamme olla silmissään sellaisia kiusallisia "totuuden torvia" ja fiiliksen pilaajia.
  smo • 17.04.2017 08:45
smo: Milloinkas natsihihhuleita olisi sanvapaus tai muutkaan ihmis- ja perusoikeudet kiinnostaneet. Hehän haluavat pakottaa kaikki elämään juuri heidän haluamallaan tavalla.
  ._. • 17.04.2017 23:10
No minun haluni sanoa (ja sanomisteni estäminen) heidän hallitsemissaan yhteyksissä ei ole sananvapauskysymys. Heillä on estämiseen täysi oikeus. Minä toki voin huomautella tuosta estämisestä sitten toisaalla.
  smo • 17.04.2017 23:23
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy